14. tammikuuta 2013

Tipu pikku siiderissä

Tänään oon ollut kyllä superaktiivinen normaaliin verrattuna. Aamulla kävin jumpassa, päälle vähän vesijuoksua, pikamutka kotona ja sitten kauppaan. Kauppareissun jälkeen hetki huiloota ja kokkailuhommiin. En tiedä mitä ihmeen piristeitä siinä homeopaattisessa aineessa oli, mitä sain perjantaina mun selänkorjaajalta. Virtaa on niin kuin pienessä kylässä ja se on mut tuntien epänormaalia :D Mutta nautitaan tästä energisestä olosta niin kauan kuin sitä piisaa.

Ruoaksi pyöräytin tänään erittäin helppoa omena-broilerivuokaa riisin kera tarjottuna. Ohje on ollut mun mapeissani viimeiset 10 vuotta, joten alkuperää en kyllä enää muista. Muuten noudattelin ohjetta, mutta marinoidut rintaleikkeet korvasin marinoimattomilla ja maustoin itse broilerimausteella. Kaapista löytyi tölkki vähemmän kuivaa omppusiideriä, joten se sai tällä kertaa kelvata. Kokkina mulla oli "valitettava" velvollisuus hörpätä ne tölkin pohjalle jääneet reilu desi siideriä. Harmillista.

Omena-broilerivuoka
(4ann.)

4 marinoitua broilerin rintaleikettä
2rkl öljyä
2 punasipulia
3-4(n.700g) hapanta omenaa
1 kanaliemikuutio
1,5dl vettä
2dl (kuivaa) omenasiideriä
1rkl perunajauhoja (laitoin vahingossa 2rkl)

  Poista halutessasi broilerinleikkeistä luut. Ruskista leikkeet pannulla öljyssä ja pane ne uunivuokaan. Pese omenat huolella, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi tai lohko sipulit. Lado omenat ja sipulit broileripalojen päälle vuokaan.
  Kuumenna vesi broilerien ruskistamiseen käytetyllä pannulla ja lisää siihen liemikuutio. Sekoita perunajauhot siiderin joukkoon. Kaada nesteet vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Näyttää ankealta, maistuu hyvältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...