21. tammikuuta 2013

Mitä mä tein? - Kumkvattilikööriä!

Meidän likööri-innostus tuntuu paisuvan aivan hurjiin mittoihin. Uusia liköörejä on valmistumassa ja suunnitteilla vaikka kuinka paljon. Kotimaiset marjat ja hedelmät sai näin talven ajaksi väistyä etelän hetelmien alta ja luvassa on mukavia uusia liköörituttavuuksia. Niistä lisää, kunhan pääsevät pulloon ja todetaan juomakelpoisiksi. Tänään isäntä lotrasi uuden kumkvattiliköörikokeilun kanssa ja pulloon päätyi reilu litra mukavan sitruksista likööriä. Kumkvattilikööriä on tehty ennenkin, mutta nyt toteutus oli hieman toisenlainen. Täytyisi testata liköörit sokkotestinä, niin osaisi sanoa kumpiko on parempaa. Onko vapaaehtoisia?

Kumkvattiliköörin paluu

reilu 400g kumkvatteja
3dl 80% vodkaa
3dl 40% vodkaa
Sokeriliemi 1:
3dl sokeria
1,5dl vettä
Sokeriliemi 2:
1dl sokeria
3dl vettä

  Huuhdo ja halkaise kumkvatit. Laita kumkvatit puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin ja kaada alkoholit päälle. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua huoneenlämmössä viikon.
  Keitä vedestä ja sokerista ensimmäinen sokeriliemi. Anna jäähtyä hieman ja kaada purkkiin kumkvattien joukkoon. Sulje kansi. Anna tekeytyä vielä viikon.
  Toisen viikon jälkeen, siivilöi hedelmät pois. Halutessasi kääri hedelmät esim. harsoon ja purista kaikki mehu talteen. Suodata likööri kahvisuodattimen läpi. Keitä sokeriliemi 2, anna jäähtyä ja lisää liköörin joukkoon. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa/makusi mukaan sokerilientä, vettä tai vodkaa. Pullota ja nauti.

4 kommenttia:

 1. Tätä pitää vielä ehdottomasti joskus kokeilla!:) Pitää vain ensin saada kellarista pois vanhoja likööreitä.;) Edellisviikonloppuna maisteltiin vadelmalikööriä sekä juolukkalikööriä. Varsinkin vadelmainen oli erittäin onnistunutta. Oli tosi paljon vadelman makua ja tuoksua.:) Nyt hain sisälle mustaherukka- ja karviaisliköörit. Karviaista hieman maistoin, hieman erikoinen maku, muttei kuitenkaan pahalla tavalla.;)

  VastaaPoista
 2. Juolukkalikööri kuulostaa mielenkiintoiselta! Meillä on vihdoin ja viimein sovittu päivä, jolloin muutama kaveri saa luvan tulla auttamaan liköörien juomisessa :) Kamala velvollisuus kavereilla :D

  VastaaPoista
 3. kyllä kamala velvollisuus, jonka raskain sydämin täytän :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Hanska, että sä uhraudut :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...