17. tammikuuta 2013

Pieni muru onnea

Meidän pikkumies on pari päivää kulkenut hokien "munssi, munssi", joten pakkohan niitä oli sitten leipoa. Ohjeen kaivoin joulupukin tuomasta "Kuppikakut"-kirjasta. Ohjetta muuttelin hieman sen mukaan mitä kaapista löytyi. Ihan hyviä näistä tuli, mutta jotenkin tuo voikreemi tuollaisenaan on hieman liian äklöä mun makuun. Enemmän tykkään niistä missä on tuorejuustoa mukana. Mutta makuasia sekin. 

Vaniljaiset kuppikakut
(9kpl)

175g pehmeää voita
2dl sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
150g vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Päälle:
225g pehmeää suolatonta voita
1rkl maitoa
350g tomusokeria
Koristelu:
5 Pätkistä puolitettuna
nonparelleja

  Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellille 9 paperista muffinivuokaa. Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Vatkaa munat voi-sokerivaahtoon vähän kerrallaan. Lisää vaniljauute tai vaniljasokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää manteli- tai pähkinärouhe ja sekoita taikina varovasti lastalla nostellen.
  Lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 20-25 minuuttia, tai kunnes kuppikakut ovat kohonneet, saaneet väriä ja tuntuvat kiinteiltä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä.
  Pane voikreemin voi suureen kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia, tai kunnes voi on vaaleaa. Vatkaa sekaan maito ja siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista vielä pari minuuttia niin, että saat vaalean ja kuohkean kuorrutteen.
  Lusikoi voikreemi suureen, tähtityllalla varusteltuun pursotinpussiin. Pursota jokaisen muffinssin päälle voikreemipyörre. Paina pyörteeseen puolikas Pätkis ja koristele nonparelleilla.



Viimeksi kesällä etsin jäätelö varten vaniljauutetta, enkä sitä mistään löytänyt. Tai no tilaamalla olisi tietysti saanut, mutta se sitten jäi. Nyt Seinäjoelta on avattu Punnitse&Säästä-liike ja sieltä sitä löytyi! Jess! Toki uutteen voi tehdä itsekin, jos haluaa, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Vaniljauutteen ohjeita on netti pullollaan, mutta yhden ohjeen löytää ainakin Mustikkasuun blogista. Samalla voi käydä osallistumaan blogin arvontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti