8. tammikuuta 2013

Sarvia ja soppaa

Olin luvannut itselleni, että leivon seuraavan kerran vasta sitten kun kaikki kaapissa olevat farkut mahtuu päälle. Siinä täytyisi tosin palata kuuden vuoden ja yhden lapsen takaisiin mittoihin ja se ei taida ihan heti toteutua. Vierotusoireet leipomisen suhteen kasvoivat niin suuriksi, että pakkohan mun oli saada upottaa käteni taikinaan. Järkeilin, että jos leivon joitain keksejä, niin niitä ei ole pakko syödä heti. Vaikka luulen kyllä, että jos en pidä puoliani, niin keksit ovat hävinneet muutamassa päivässä. Sen kummemmin en jaksanut miettiä, että mitä keksejä leipoisin, vaan nappasin leivontakirjan käteeni ja ensimmäinen ohje johon ainekset löytyvät, pääsi testiin. Niinpä keittiössä majailee kasa harvinaisen rumia, mutta ihan hyviä pähkinäsarvia. Ohje on peräisin Kodin herkkuleivonnaiset-kirjasta.

Pähkinäsarvet

4dl vehnäjauhoja
1dl pähkinärouhetta
200g voita
2rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
sulatettua suklaata

  Nypi jauhot, pehmeä voi, pähkinärouhe ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Sekoita käsin taikinaksi. Anna levätä hetki viileässä.
  Pyöritä taikina 8cm pitkiksi puikoiksi, jotka ovat keskeltä paksumpia. Laita puikot leivinpaperille pellille ja taivuta sarven muotoon. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 12 minuuttia. Koristele sulatetulla suklaalla.




Viikon kasvisruoka on taas kerran sosekeittoa. Nämä on vaan niin näppäriä ja kivoja ruokia, sanoi kuka mitä tahansa. Ohje on täysin hatusta vedetty, mutta ihan hyvä silti :)

Bataattikeitto

1 bataatti
pala purjoa
4 perunaa
1l vettä
n.50g tuorejuustoa (pippurinen, vuohenjuusto tms.)
1tl kuivattua basilikaa
1-2tl suolaa
Tarjoiluun:
tuorejuustoa

  Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Laita kasvikset kattilaan, lisää vesi ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä. Lisää tuorejuusto ja basilika keiton joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
  Tarjoa keitto tuorejuustonokareen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti