19. tammikuuta 2013

Asia on ananas

Tämä joskus aikoja sitten Pirkasta löydetty ohje herätti monenlaisia fiiliksiä. Toisaalta ruoka kiehtoi kovasti, toisaalta olin vakuuttunut, ettei tämä voi olla hyvää. Epäilyksistä huolimatta päätin olla rohkea ja kokeilla tätäkin. Ja hyvä niin! Ruoka oli nimittäin niin hyvää, että huoletta voi tehdä toistekin. Jatkossa tosin korvaisin curryn currytahnalla. Ohje löytyy myös Pirkan sivuilta, mutta on hieman muuttunut vuosien varrella. Uudessa versiossa mausteiden määrää oli karsittu ja suola korvattu soijalla. Luulen, että tuo soija on ihan hyvä idea, sillä ohjeen suolamäärä tuntui aika vähäiseltä.

Ruoan seuraksi paistoin kevätkääryleitä suoraan Lidlin pakastealtaasta. Meille vannoutuneille lihansyöjille kevätkääryleet oli ihan hyvä lisä, mutta ihan hyvin ruoka menee sellaisenaankin.

Ananas-riisicurry
(4ann.)

1 sipuli
1 punainen paprika
2rkl öljyä
2tl garam masalaa (jätin pois)
2tl currya tai currytahnaa
1tl paprikajauhetta
1tl juustokuminaa
0,5tl kurkumaa
0,5tl chilijauhetta
1tl suolaa
3dl jasminriisiä
6dl vettä + ananastölkin liemi
2rkl soijaa
1tlk(227g) ananaspaloja mehussa
1dl rusinoita
1dl suolapähkinöitä

  Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, puhdista ja kuutioi paprika. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää paprikakuutiot ja kaikki mausteet. Sekoita hetki.
  Huuhdo ja valuta riisi ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja ananastölkin liemi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
  Lisää lopuksi ananaspalat, rusinat ja suolapähkinät. Kuumenna. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän tai kevätkööryleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...