14. helmikuuta 2013

Kaverille ei jätetä - ystävänpäivän suklaatäytekakku!

Jos kakkua varten täytyy hakea kaupasta 100g lisää suklaata, niin eikö silloin ole ihan oikeutettua ostaa 2 isoa Fazerin sinistä suklaalevyä? Täytyyhän sitä laatua testailla ja tarkkailla, jotta kakussa oleva suklaa on taatusti hyvää! Mun mielestä tuo kuulostaa varsin loogiselta :)

Mutta se siitä. Meidän ystävänpäiväherkkuna on tänä vuonna ihanan suklainen täytekakku. Ohje on alunperin löytynyt Pirkasta, mutta tottahan sitä täytyi hieman muokata. Mikään kaunokainen mun kakusta ei tullut, kun koristelu ei innostanut yhtään. Kakkupohja onnistui tuolla ohjeella oikein hyvin, eikä lässähtänyt niinkuin mun pohjat normaalisti lässähtää.

Suklaaunelmatäytekakku
(20ann.)

Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
Täyte:
200g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kuohu- tai vispikermaa
4 liivatelehteä
0,5dl jalokahvia (konjakkikin käy)
Kostutus:
1,5-2dl appelsiinimehua
Kuorrutus:
100g maito- tai taloussuklaata
2dl kermaa
Pinnalle: 
suklaalastuja
rouhittuja, kevyesti paahdettuja pähkinöitä

  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) tai sydänvuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun jalokahviin.
  Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja jalokahvitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
  Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.
  Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut ja pähkinärouhe kakun pinnalle.



Mutta oikein sydämellistä Ystävänpäivää niin ihanille ystävilleni kuin blogini lukijoillekin! Ihanaa, että olette olemassa <3

6 kommenttia:

  1. Helposti söisin yksin.;) Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Kuppi kahvia ja palanen tuota kakkua maistuisi nyt.:) Oikein hyvää ystävänpäivää!:)

    VastaaPoista
  3. Mä kanssa odotan neitiä koulusta kotiin, jotta saisi syödä kakkua vähän enemmän. Pientä maistiaista kun ei lasketa :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihan liian hyvältä tällaisen suklaalakkolaisen mielestä :)mukavaa ystävänpäivän iltaa.

    VastaaPoista
  5. Suklaalakko kuulostaa painajaismaiselta :/ Mä yritin herkkulakkoa, mutta ei se kauaa kestänyt :D

    VastaaPoista