12. huhtikuuta 2013

Flying down to Rio, going to Brazil - brasilian valkosipulitipu

Synttäritohinoiden keskeltä pikaisesti jakoon hurjan valkosipulinen, brasialainen broileriherkku. Ohje on mukaeltu Kansainväliset Kotiruokasuosikit-kirjasta löytyneestä ohjeesta.

Brasilian valkosipulibroileri

4-6 luutonta, nahallista broilerin rintaa tai nahallisia broilerin rintaleikkeitä
50g voita
6 murskattua valkosipulinkynttä
1tl raastettua inkivääriä
1rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
1tl sambal oelekia tai 1 jalapeno murskattuna
0,5dl korppujauhoja

  Jos käytät luullisia broilerin rintaleikkeitä, leikkaa luut varovasti irti. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita pehmeä voi, valkosipuli, inkivääri, timjamia, sambal oelek tai murskattu jalapeno ja korppujauhot.
  Nosta varovasti pienellä veitsellä broileripalojen nahkaa toiselta sivulta ja irrota nahkaa niin, että alle tulee ikään kuin tasku. Pane taskuihin yhtä suuret palat valkosipulitahnaa ja levitä tahna varovasti nahan alle. Sulje nahat hammastikuilla. Nosta broilerit uunivuokaan.
  Kypsennä broilereita uunissa 25-35 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Paistoaika riippuu leikkeiden paksuudesta. Kokeile kypsyys painamalla tikku paksuimpaan kohtaan. Jos neste on kirkasta, on broileri kypsää.
  Huom! Broilereista valuva voiseos präiskyy aikalailla uunissa!



3 kommenttia:

  1. Aina haaveilen näistä sun valkosipulikana -resepteistä! Täytyy vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä. Ja nautiskella!!! :) Se kokonainen valkosipulikana on jo kauan ollut ajatuksissa tehdä.

    VastaaPoista
  2. Mukavan mausteista ja simppeliä. Ruoka mun makuun!

    VastaaPoista
  3. Nyt vaan Nanne kauppaan ja broileria hakemaan. Tai ei nyt, mutta sitten vaikka huomenna :)

    Mä oon totaalisen hurahtanut näihin broileri-valkosipuliruokiin ja jos niihin saa upotettua vielä pähkinöitä, niin aina vaan paranee.

    VastaaPoista