14. huhtikuuta 2013

Hey now! Here comes the Spiderman!

Meidän pikkumies on suunnattoman ihastunut Hämähäkkimieheen. Ensin se oli "hämähämä", mutta nyt pikkumies osaa jo sanoa hämähäkkimies. Kun pikkumies tänään täytti 2-vuotta, niin tottahan mun täytyi väkertää hämähäkkimieskakku. Ei siitä ihan sellainen tullut kuin ajattelin, mutta ei voi mitään. Sokerimassan käsittely ei tänään oikein luonnistunut ja pursotuksetkin valui vähän joka suuntaan. Silmät onnistui tuhrimaan ja silmänympäryksetkin jäi suttaisiksi. Mutta tärkeintä on, että päivänsankari oli suunnattoman onnellinen kakusta. Kävi aina salaa nyppimässä kakun juurelta sokerimassapalloroita ja samalla oppi uuden sanan. Sokerimassa on nyt sokeemassa. Todella tärkeä sana 2-vuotiaalle :)

Lisäksi me tuumattiin, että Hämähäkkimies on todennäköisesti käynyt tappelemassa, kun leuassa oli muutama reikä. Tai ajanut partansa huonosti... Ilmeisesti ikäkin painaa, jos ryppyjä katsoo ja leukakin on levinnyt hitusen :D Eihän se Hämis enää niin nuori ole... Mutta kakku oli oikein hyvää ja melkein kaikki tuli syötyä.


Hämähäkkimieskakku

Pohja:
7 kananmunaava
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutus:
n.1dl maitoa
Vadelmatäyte:
2-3dl vadelmia
2dl kuohukermaa
2-4rkl tomusokeria
1prk(200g) vaniljarahkaa
Suklaatäyte:
1levy(130g) valkosuklaata
2dl kuohukermaa
1rs(180g) maustamatonta tuorejuustoa
Voikreemi:
150g voita
300g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
Päälle:
n.350g punaista sokerimassaa
Pikeeri:
1 valkuainen
8rkl lakritsikastiketta
210g kaakaotomusokeria (voisi olla vähän enemmänkin!)
pari tippaa sitruunamehua

Pohja:

  Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon varovasti lastalla nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk.26cm) ja kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, on pohja vielä raaka. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Kakun täyttäminen: 

  Valmista täytteet. Soseuta vadelmatäytettä varten vadelmat sauvasekoittimella. Sekoita vadelmaseos rahkan joukkoon. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja nostele varovasti rahka-vadelmaseokseen. Makeuta maun mukaan tomusokerilla.
  Suklaatäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon kanssa varovasti sekaisin. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä ihan hetkisen ja valuta kermaseokseen ohuena nauhana samalla varovasti sekoittaen.
  Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy kahden pitkän, ristikkäin asetetun muovikelmun päälle. Kostuta maidolla. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Levitä päälle vadelmatäyte. Vadelmatäyte on hieman löysää, mutta pysyy kyllä ihan hyvin kakun välissä. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Kääri kelmu kakun ympäri ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Kakun muotoilu:

  Halutessasi voit leikata paperista pään muotoisen kaavan. Leikkaa ensin kakkuvuoan kokoinen ympyrä ja piirrä pää ympyrän sisään. Leikkaa halutessasi kakun alle kakun kokoinen leivinpaperipala, niin kakkupaperi ei hajoa kakkua leikatessa. Leikkaa kakku oikeaan muotoon. Itse kippasin kakun ensin leivinpaperiarkille, muotoilin kakun ja leikkasin koristelun jälkeen leivinpaperin sopivan kokoiseksi palaksi. Nosta ylimääräiset palat kakun päälle "otsaksi" ja nenäksi.


Näyttää ihan pyöräilykypärältä :D

Kakun kuorruttaminen ja koristelu:

  Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja muut ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kreemi kakun päälle. Mulla voikreemi ei riittänyt kakun sivuille, ainoastaan päälle. Voikreemin levittäminen oli aika hankalaa, kun pohja mureni alta. Ihan muutama sekunti mikrossa auttoi pehmittämään kreemiä lisää ja teki siitä helpommin levitettävän.
  Kauli punainen sokerimassa tomusokerilla "jauhotetulla" alustalla ohueksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset sokerimassat pois niin, että saat käännettyä reunat kakun alle. Kauli valkoisesta sokerimassasta pieni levy ja leikkaa siitä silmät. Kauli myös musta sokerimassa ja leikkaa siitä silmänympärykset.

Tästä tulisi loistava pääkallokakku!


  Valmista pikeeri. Vatkaa valkuainen kevyesti haarukalla. Lisää lakritsikastiketta ja kaakaotomusokeria vähän kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu. Vatkaa, kunnes pikeeri on jähmeää ja jää koholle lusikalla nostettaessa. Mun pikeeri jäi aavistuksen valuvaksi, joten tomusokeria voisi ehkä olla vähän enemmän. Pikeeri jähmettyi kyllä hyvin hetken kuluttua. Ihan mustaa tuosta ei saanut, mutta jos haluaa, niin pastavärillä saa mustempaa.
  Pursota pikeeri ohuella tyllalla seittikuvioiksi kakun päälle. Nosta ensin valkoiset silmät paikoilleen ja sitten päälle mustat silmänympärykset.
  Halutessasi voit pyöritellä sokerimassasta vaikkapa palloja kakun juurelle koristeeksi ja peittämään kakun alareunan.



2 kommenttia:

  1. Wau mikä kakku! :) Ja täytteistä päätellen myös erittäin herkullinen. Pikkumiehelle suuren suuret onnittelut!!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Olihan tuo vähän räjähtänyt Hämis, mutta ei haittaa. Kerrotaan pikkumiehelle onnittelut :)

    VastaaPoista