28. huhtikuuta 2013

Tahdotko maistaa puolukkaa? - Ihana, pirteä puolukka-basilikakakku

Mä oon oikeastaan vähän ylpeä itsestäni, kun oon vihdoin oppinut syömään ja jopa tykkäämään basilikasta. Ennen kyseinen yrtti oli mun inhokkilistalla ja tänään testatun kakun teko ei olisi tullut mieleenkään. Basilika ja puolukka samassa kakussa ei ennen kuulostanut kovinkaan houkuttelevalta. Ohje on kuitenkin kummitellut ajatuksissani ja nyt oli tämän kakun aika tulla tehdyksi ja syödyksi. Käytiin appivanhemmilla syömässä ja tämän vein viemisiksi. Eipä tarvinnut itse syödä koko kakkua. Ohjeen oon kopsannut mappeihini Pirkasta.

Kaikista ennakkoluuloista huolimatta kakku oli oikeasti hyvää! Ei mikään ällöimellys, vaan kivan pirteä kakku. Vaikka minä en kuulu niihin puolukan suurimpiin ystäviin, niin tässä ne toimi. Lisäksi tuo rahkakuorrutus maistui hyvälle ja kivan raikkaalle. Yhdessä siis täysi kymppi!

Puolukka-basilikakakku
(8ann.)

1dl rypsiöljyä
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g puolukoita
Kuorrutus:
1dl tomusokeria
1prk(250g) maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
1rkl limemehua
Koristeeksi:
puolukoita
limeviipaleita tai basilikanlehtiä

   Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen munat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Varaa noin puoli desilitraa puolukoita koristeeksi ja kääntele loput taikinaan kohmeisina.
   Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään tasapohjaiseen irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. (Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi!)
  Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Irrota kakku vähän jäähtyneenä vuoasta ja pane tarjoiluvadille.
  Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilja-sokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele halutessasi limettiviipaleilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja koristele puolukoilla. Tarjoa puolukka-basilikakakku kahvin kanssa.



8 kommenttia:

  1. Hieno yhdistelmä! Ja kaunis kakku :)Sinulla on niin kivoja reseptejä, että tekisi mieli kokeilla montaa itsekkin! Loppuisi vain aika kun mieleisiä olisi niin paljon ;)Blogisi on <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Peggy <3 On suorastaan harmi, ettei ehdi kokeilemaan kaikkia ihania ohjeita, mitä maailmalla on.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Minna! Jäljellä on aivan olematon palanen eli hyvää oli :)

    VastaaPoista
  5. Kerraassaan mainion kuuloinen yhdistelmä. Tämä menee kokeilulistalle, en ole ennen kuullutkaan. Oikein hyvää vappua sinulle.

    VastaaPoista
  6. Onpa kiva yhdistelmä.:) Nykyään näkee jo paljon erilaisia yrttejä makeissakin jutuissa.:)

    VastaaPoista
  7. Onpa kiva yhdistelmä.:) Nykyään näkee jo paljon erilaisia yrttejä makeissakin jutuissa.:)

    VastaaPoista
  8. Mulla olisi tuolla yksi rosmariini-mansikkajälkiruokaohje, joka kiinnostaisi kanssa. Ensin vaan täytyisi oppia tykkäämään rosmariinista :/

    VastaaPoista