15. huhtikuuta 2013

Twisted tomato - tomaattinen kasvisvoileipäkakku

Feta-kasviskakkuja on tullut tehtyä niin monta kertaa, että nyt päätin olla hurja ja jättää fetat kauppaan. Tällä kertaa juhlissa oli tarjolla tomaattista kasviskakkua. Menekistä päätellen hyvin kelpasi. Olemattoman pieni pala jäi jäljelle ja se kuulemma piti jättää tytölle.

Laitoin kakkuun Arlan Toscana-tuorejuustoa, mutta mun makuun se oli ehkä hieman liian voimakasta. Peitti vähän liikaa muiden ainesten makuja. Äkkiä arvelisin, että aurinkokuivattu tomaattituorejuusto voisi toimia paremmin. Mutta makuasioitahan nämä on. Tämäkin kakku on ihan omasta päästä sävelletty. 


Tomaattinen kasvisvoileipäkakku
(halk. 26cm vuokaa)

21-22 viipaletta paahtoleipää (monivilja & graham)
Kostutus:
reilu 1dl kasvislientä (en mitannut tarkkaan!)
Täyte 1:
2dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa (Toscana tai aurinkokuivattu tomaatti)
10 aurinkokuivattua tomaattia
10 lehteä tuoretta basilikaa
3 salottisipulia
Täyte 2:
100g emmental-mozzarellajuustoraastetta
150g ranskankermaa
1,5dl majoneesia
1 suippopaprika pieninä kuutioina
nippu ruohosipulia
Kuorrutus:
200g tuorejuustoa (valkosipuli&yrtit)
1dl ranskankermaa
basilikanlehtiä
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
herneenversoja
salaattia

  Valmista ensin täytteet. Vatkaa ensimmäisen täytteen kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston sekaan hienonnetut tomaatit, sipulit ja basilikan lehdet. Nostele kermavaahto seoksen joukkoon. Valmista toinen täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
  Leikkaa leivistä ylimääräiset reunat pois. Laita 26 senttisen irtopohjavuoan päälle kaksi pitkää tuorekelmusuikaletta ristikkäin ja painele kelmu vuoan pohjalle. Nosta vuoan pohjalle kerros paahtoleipää. Osaa leivistä täytyy leikata muotoonsa. Kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle toinen täytteistä. Levitä päälle kerros paahtoleipää ja kostuta. Levitä toinen täyte leipien päälle. Nosta päälle vielä kerros paahtoleipää ja kostuta. Kääräise ylimääräiset kelmut kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin. Anna muhia mielellään yön yli.
  Voit halutessasi tehdä kakusta myös suorakaiteen muotoisen. Aseta silloin yhteen kerrokseen kaksi leipää vierekkäin ja kolme peräkkäin. Täytä muuten kuten pyöreä kakku.
  Leikkaa halutessasi kakun alle pohjan kokoinen leivinpaperin palanen. Leikkaa kakun ympärillä ollut kelmu varovasti päältä auki ja nosta kelmu sivuun. Aseta leivinpaperipala tarjoilualustalle ja kumoa kakku alustalle. Notkista pinnalle tuleva tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.


5 kommenttia:

  1. Todella kauniisti koristeltu, ja hyvät ainekset!:) Itse tykkään nykyään kuorruttaa voileipäkakut vaahdotetun kerman ja majoneesin seoksella. Se on raikkaamman oloista kuin tuorejuusto eikä peitä liiaksi kakun muita makuja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Täytyy muistaa tuo kermavaahto-majoneesi seuraavalla kerralla. Tuo päällä ollut tuorejuusto (valkosipuli&yrtit) oli ihan ok, mutta se sisällä ollut juusto oli turhan voimakasta.

    Joskus muistaakseni Valiolla oli se raikas ruohosipulituorejuusto ja se oli ylihyvää! Laitoin sitä melkein kaikkiin kakkuihin. Harmi vaan, ettei sitä enää saa.

    VastaaPoista
  3. Muistaessani tähän on pakko lisätä, että kunnolla muhittuaan se sisällä ollut tuorejuusto maistui jo oikein hyvältä! Eli vaati vaan hitusen aikaa tekeytymiseen.

    VastaaPoista
  4. Erittäin hyvä ohje <3 . Sai kehuja juhlissa kasvisruokavaliota noudattavalta, sekä muiltakin kakkua maistaneilta. Tätä ohjetta tulen käyttämään muulloinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas mukava kuulla! On aina mukava ilahduttaa kasvisruokavaliota noudattaviakin voileipäkakuilla, kun aika usein juhlissa on tarjolla vain lihaisa tai kalaisa versio :)

      Poista