24. toukokuuta 2013

I'll drink coffee till I die... yrttipatonkeja ja banaanikahvia

Pikaisesti pari ohjetta jakoon ja sohvalle köllöttelemään. Vanhan ruokaohjemapin kätköistä löytyi ohje sekä päivän patonkiin ja kivaan, kylmään banaani-kahvijuoman. Kummankaan ohjeen alkuperää en enää muista. Patonkeihin laittaisin jatkossa tuon teelusikallisen suolaa, sillä jäivät ainakin mun makuun hieman suolattomiksi. Muuten olivat mukavan pehmoista purtavaa. Leipiä kuvatessa sain taas seuralaisen. Aivan sama minne tarjotinta kiikutin, kun pienet sormet oli salamana patonkien kimpussa.

Yrttitäytteiset patongit
(3 pientä patonkia)

2dl vettä
25g hiivaa
0,5-1tl suolaa
2rkl öljyä
4dl vehnäjauhoja
0,5-1dl grahamjauhoja
Täyte:
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
n.1dl tuoretta persilja-, basilika- ja/tai ruohosipulisilppua
100g maustamatonta tuorejuustoa

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  Sekoita täytteen aineet keskenään. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte taikinalle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmeen osaan. Kohota 10-15 minuuttia lämpimässä liinalla peitettynä.
  Viillä patonkien pintaan viistot viillot ja paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.




Banaani-kahvijuoma

2dl vahvaa kahvia
4rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 banaani
2dl vaniljajäätelöä

  Sekoita sokeri ja vaniljasokeri kuuman kahvin joukkoon. Anna jäähtyä hyvin. Laita juoman ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi juomaksi. Nauti heti.
 


2 kommenttia:

  1. Patongit kuulostaa niin hyviltä että täytyypäs leipasta joku päivä kun tässä on "ylimääräisiin" aikaa!
    Juomakin maistuisi, banaani ja kahvi on varmaan ihana yhdistelmä, jäätelöä unohtamatta! :D

    VastaaPoista
  2. Leivo ihmeessä, mutta laita sinä hitusen enemmän suolaa. Mä haaveilen kanssa, että ehtisi leipoa raparperipiirakkaa, mutta kaikki aika tuntuu menevän nyt tytön jalkapallon parissa. Illalla saa taas mennä kentän laidalle seisomaan ja jännittämään yhtä peliä :)

    VastaaPoista