26. toukokuuta 2013

One Night In Bangkok - mandariinipossua ja kurkkusalaattia

Kelit ei viime aikoina ole houkutelleet viettämään aikaa hellan ääressä. Ei vaan huvita pätkääkään! Paljon mieluummin kulutan päiväni
möyrien Kääpiölinnan pihamaalla, nautiskellen välillä jääkahvia tai kylmää vettä. Ainoastaan mausteiset ja kasvispitoiset ruoat houkuttelee edes vähän.

Eilen muonituksesta vastasi paikallinen kebab ja illalla käytiin ystävien hääjuhlassa. Visiitti oli vaan harmillisen pikainen, sillä tytön viikonlopun jalkapalloturnauksen vuoksi oli syytä hakea lapset ajoissa kotiin. Neiti kun on kumpanakin aamuna joutunut nousta jo aamuvarhaisella. Turnaus sinänsä meni hyvin, sillä Semi-01:n tytöt kotiutuivat pronssimitalit kaulassa! Onnea tytöt!

Tänään sentään jaksoin kokata ja lautaselle päätyi mandariinipossua ja bangkokilaista kurkkusalaattia, todella itä-suomalaista perinneruokaa siis :D Huomaako, että maantieto ei ollut se mun vahva laji.... Pakko sanoa, että nämä kaksi sopivat hämmentävän hyvin yhteen. Possu oli hieman makeaa ja salaatti sopivan lämmintä. Possun ohje löytyi Pirkasta, salaatin Yhteishyvästä.

Tässä kohtaa onkin hyvä kysyä, että miten muualla päin Suomea kaupoissa merkitään tuoreet chilit? Täkäläisissä marketeissa chilien kohdalla lukee yleensä, jotta keltainen chili tai punainen chili. Voi jippii.... Kyllähän sen näkee paljaalla silmälläkin, että minkä värinen kyseinen pötkylä on. Jopa puna-viher-värisokea ukkonikin osaa erottaa punaisen chilin vihreästä. Paljon kiinnostavampaa olisi tietää, mitä lajiketta chilit edustavat. Ollaan pariin otteeseen vihjaistu henkilökunnalle lajikkeiden merkitsemisestä, mutta tuloksetta. Ainoastaan habanerot on nimetty.

Mandariinipossu

400g marinoituja possunsuikaleita
1rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1rkl vehnäjauhoja
1,5dl vettä
2,5dl appelsiinitäysmehua
10cm pala purjoa
0,25tl inkivääriä
1tlk mandariinilohkoja
ruohosipulia

  Ruskista porsaansuikaleet kahdessa erässä öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja anna niiden kuullottua hetki. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja appelsiinimehu. Anna hautua noin 20 minuuttia.
  Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Lisää purjoviipaleet kasariin ja mausta inkiväärillä. Hauduta vielä noin 10 minuuttia. Valuta mandariinit liemestään ja lisää mandariinilohkot kasariin. Kuumenna. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.




Bangkokin kurkkusalaatti

1 tuore kurkku
muutama salaatinlehti
1 tuore chili hienonnettuna
1-2dl katkarapuja hienonnettuna
1-2rkl sipulia hienonnettuna
1-2rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1-2rkl tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna
Kastike:
2-3tl fariinisokeria
1rkl kalakastiketta
3rkl sitruunamehua
Pinnalle:
suolapähkinöitä

   Hienonna sipuli, yrtitt sekä katkaravut. Poista chilistä siemenet ja hienonna.Kuutioi kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi.Yhdistä kaikki ainekset.
  Sekoita kastike ja valele ainesten päälle. Sekoita.Tarjoa salaatti pähkinöillä koristeltuna salaatinlehtien päältä.


2 kommenttia:

  1. Hyvänkuuloista salaattia!
    Kesäaikaan aina haaveilen kotiapulaisesta joka kokkaisi meille ruuat ja hoitaisi pyykkipuolen. :D Ulkona kun olisi niin paljon mieluisampaa olla ja puuhailla kaikkea mitä ei talvella voi tehdä..
    Mun mielestä täällä etelässä noissa kaupoissa missä käyn, on kanssa värien mukaan chilit, ja vain habanero nimetty.. Pitääpä tarkastaa ensi kerralla kaupassa onko näin! :D

    VastaaPoista
  2. Kotiapulainen olisi kiva :D Ehkä mä kuitenkin itse hoitaisi kokkailun, mutta apulainen voisi sitten hoitaa pyykit, siivouksen ja lapset.

    Kurkkaapas niitä chilien merkintää! Jos kaikki alkaa kysellä lajikkeiden perään, niin ilmaantuiskohan ne hyllyjen reunaan?

    VastaaPoista