2. toukokuuta 2013

Ota omena! - omenatortillat vaahterasiirappi-vaniljakastikkeella

Tämä Pirkasta löytynyt jälkiruokaohje on odottanut testaamista jo jonkin aikaa. Olisi kyllä kannattanut tehdä jo aikaisemmin, sillä tämä oli aivan ihanaa! Tosin osan vaahterasiirapista jouduin korvaamaan tavallisella siirapilla, sillä meillä oli käynyt joku vaahterasiirappirosmo. Pullon pohjalla oli tasan kaksi ruokalusikallista ja se pääsi kastiketta maustamaan. Tortillojen kaveriksi syötiin saksanpähkinäjäätelöä, joka sopi näiden kanssa täydellisesti. Jos jotain pitäisi muuttaa, niin kastikkeeseen kaipaisin hieman enemmän makua. Toisaalta sen voi ihan hyvin jättää pois ja tarjoilla tortillat jäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Omenatortillat ja vaahterasiirappi-vaniljakastike

1 omena (laitoin 2)
1 banaani
1rkl margariinia
2rkl vaaterasiirappia (laitoin tavallista)
1tl kanelia
0,25tl inkivääriä
2-3 vehnätortillaa
Päälle:
2rkl vaahterasiirappia (laitoin tavallista)
Vaahterasiirappi-vaniljakastike:
1 keltuainen
1rkl perunajauhoja
4dl maitoa
2rkl vaahterasiirappia
1tl vaniljasokeria

 Valmista ensin vaahterasiirappi-vaniljakastike. Mittaa kattilaan keltuainen, perunajauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee ja kerran pulpahtaa. Anna jäähtyä, mausta vaahterasiirapilla ja vanillja
sokerilla.
  Kuori omena ja banaani. Kuutioi omena noin sentin kuutioiksi. Leikkaa banaani reiluiksi viipaleiksi.
  Kuumenna rasva pannulla ja lisää omenakuutiot. Kypsennä muutama minuutti. Mausta vaahterasiirapilla, kanelilla ja inkiväärillä. Lisää banaaniviipaleet pannulle ja jatka paistamista hetki varovasti sekoittaen. Jaa hedelmäseos tortilloille ja kääri ne rullalle. Voitele tortillat vaahterasiirapilla ja nosta ne uunivuokaan.
  Kuorruta 225-asteisessa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa molemmat tortillat neljään osaan. Tarjoa vaahterasiirappi-vaniljakastikkeen kanssa.



 

3 kommenttia:

  1. Varmasti oli hyvää. Omena on raparperin kanssa mun ehdoton suosikki jälkkäreissä. Oon kans joskus tehny suklaa tortilloja ja hyviä oli neki :D

    VastaaPoista
  2. Voi miten hyvältä näyttää ja kuulostaa! Just mietin, että viime aikoina on tullut syötyä ihan hirveesti herkkuja, mutta tämä ei yhtään auta vähentämiseen ;)

    VastaaPoista
  3. Tää olikin ihan uusi juttu mulle. Pitääpä joskus kokeilla, hyvältä ainakin näyttää, ja mitä luultavimmin myös maistuu! :)

    VastaaPoista