9. toukokuuta 2013

Satsuman sanelema juttu - broileria satsumakastikkeessa

Kirjoittelin viime viikolla ohjeita talteen vanhoista lehdistä ja silloin vastaan tuli herkulliselta kuulostavan broileriruoan ohje. Edelleenkään en voi vastustaa ruokia, jossa on broileria ja pähkinöitä (mun salainen paheeni!), joten tätä oli pakko päästä testaamaan hetimmiten. Ohje löytyi tällä kertaa ME-lehdestä. Ruoka osoittautui juuri niin herkulliseksi kuin mitä ajattelinkin. Suosittelen!

Kananjalkaa satsumakastikkeessa
(3ann.)

1dl maapähkinöitä
2 sipulia tai salottisipulia
6 valkosipulin kynttä
5cm:n pala inkivääriä
0,5dl juoksevaa hunajaa
1tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
2rkl soijaa
2rkl kalakastiketta
0,5dl (seesami)öljyä
2 (250g) satsuman, klementiinin tai mandariinin raastettu kuori ja mehu
1rs (3kpl) broilerin marinoituja koipireisiä
Koristeluun:
2(250g) satsumaa, klementiiniä tai mandariinia (jätin pois)
Tarjoiluun:
riisiä

  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä maapähkinät pienen vuoan pohjan peittäväksi kerrokseksi ja työnnä vuoka 10–15 minuutiksi uuniin. Kumoa kuumat pähkinät keittiöpyyhkeen päälle, kierrä pyyhe nyytiksi ja hiero nyyttiä niin että pähkinöiden kuoret irtoavat.
  Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi lohkoiksi ja pane kulhoon. Lisää pähkinät, murskatut valkosipulin kynnet, kuorittu, hienoksi silputtu inkivääri, hunaja, pippuri, soija- ja kalakastikkeet, öljy, satsumien mehut ja kuoriraaste. Sekoita hyvin.
  Pyyhi broilerin koipireisistä marinadi pois ja siirrä koivet vuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia. Levitä sipuli-mausteseos koipien päälle uuniin ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia. Valele koipia paistamisen aikana vuoassa olevalla liemellä. Leikkaa pestyt satsumat lohkoiksi ja asettele ne vuokaan ennen tarjoamista.
  Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.



Raikas raastesalaatti

0,5 kerää tammenlehtisalaattia, lollo rossoa tai rucolaa
0,5 kerää jääsalaattia
2 pientä porkkanaa
pieni pala punakaalia
2 salottisipulia
Kastike:
0,5dl oliiviöljyä
2rkl limemehua
4-6 tuoretta basilikanlehteä hienonnettuna

  Huuhdo salaatit ja revi kulhoon. Raasta porkkanat ja punakaali, hienonna sipulit. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja kaada salaatin joukkoon. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Harmi kun meillä ei oo tuo isäntä vielä oikein lämmennyt siihen että pähkinöitä lisätään ruokaan tai salaattiin. Ehkä mä vaan pikkuhiljaa rupeen niitä ujuttaan sekaan. Nyt se osaa jo ronkkia yhdet inhokkinsa, oliivit, salaatista pois eli niitäkin saan jo lisäillä ruokiin. Ehkä siis seuraavaksi tavoitteeksi nuo pähkinät! :)

    VastaaPoista
  2. Sun täytyy yrittää naamioida ne pähkinät niin hyvin, ettei niitä huomaa :D

    Kummasti sitä oppii tykkäämään sellaisistakin jutuista, joista ei ennen tykännyt. Mun kohdalla hyviä esimerkkejä on punaviini, basilika, juustot ja inkivääri. Kaikkia noita inhosin ennen ja nyt tykkään valtavasti. Tosin juustojen kohdalla on vielä opettelemista, sillä kaikkia en vielä saa syötyä. Mutta ehkä niihinkin oppii.

    VastaaPoista