16. marraskuuta 2014

A dream for two - nopea mikrosuklaakakku kahdelle

Keittokirjalistasta saa taas ruksata yhden kirjan testatuksi eilisen mikrosuklaakakun myötä. Samalla sai tosin lisätä listaan yhden kirjan lisää, kun vahingossa kirpparilta tarttui mukaan kaunis Talviruokaa-kirja. Mikrossa tehty suklaakakku oli hyvin samantapainen kuin aiemmin kokeilemani mukisuklaakakku, mutta tässä jauhoina käytettiin pelkkää perunajauhoa. Jos laitat vielä gluteenitonta suklaata, niin tässä on hyvä herkku myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Itse käytin taloussuklaata, jossa saattaa olla jäämiä vehnästä. 

Ohje suklaakakkuun löytyi Pienestä jäätelökirjasta, joka on täynnä aivan ihania ja kekseliäitäkin annoksia. Vaikkakin kirja on yhden suuren jäätelöfirman käsialaa, niin kiva se on silti. Ainahan jäätelöitä voi vaihdella mielensä mukaan. Kirja saa ehdottomasti jäädä vielä hyllyyni.




Suklaakakku mikrossa
(2ann.)

3 palariviä taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
25 g margariinia
1/4 dl sokeria
1 kananmuna
vajaa ½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Pinnalle:
tomusokeria
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä 

  Laita suklaa ja margariini mikron kestävään kulhoon ja sulata alhaisella teholla. Sekoita sileäksi ja lisää sokeri, kananmuna ja perunajauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaksi ja kaada kahteen annoskulhoon (vetoisuus vähintään 2dl). 
  Kypsennä mikron 3/4 tai 600w:n teholla 3-4 minuuttia. (Jos haluat sisältä löysän kakun, vähempikin riittää!). Ripottele pinnalle tomusokeria ja nauti lämmin kakku vaniljajäätelön kanssa. 




Jos kaipaatte uusia blogeja luettavaksi, niin käykäähän kurkkaamassa kaimani Arjen timantteja-blogista viikonlopun linkkirinkiä! Omankin blogitekstin voi sinne linkittää, jos haluat itsellesi uusia vierailijoita :)

14 kommenttia:

  1. Hih, minäkin hurahdin juuri mikrosuklaakakkuun. En ikimaailmassa olisi uskonut siitä tulevan niin hyvää, mutta kyllä vaan tuli. Eilen kypsennettiin reippaasti alle minuutti per kuppi ja tuli ihanaa mutakakku. Sitä kelpasi nautiskella kermavaahdon kera :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä vaarallisen helppo herkku :) Minäkin tykkään enemmän tuollaisesta mutakakkumaisesta mukikakusta. Se taikinainen sisus on jotain niiiiin hyvää!

      Poista
  2. Pakko kokeilla tuota suklaakakkua joku kerta, näyttää hyvältä. Ehkä sitten joulun jälkeen, nyt tulee herkuteltua liikaa jo muutenkin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin olisi monta ihanaa ohjetta testattavana ja kehiteltävänä, mutta pakko vähän hidastaa tahtia herkkujen kanssa :) Vaikka toisaalta, kerran täällä vaan eletään, joten voi sitä aina joskus syödä jotain hyvää.

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää! Tein isäinpäivänä suklaakakkua mikrossa Kinuskikissan ohjeella.. Hyvää tuli! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru :) Täytyypä käydä kurkkaamassa millainen ohje on.

      Poista
  4. Mä en ole koskaan kokeillut mikrossa tehdä. Pitääpä siis kokeill!

    Kiitos osallistumisesta Viikonlopun linkkirinkiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on ihanan helppoa. Kiitos vielä sinullekin tästä linkkiringistä :) Vielä kun ehtisin käydä tutkimassa muiden blogit. Sieltä löytyy varmasti paljon uutta kivaa luettavaa.

      Poista
  5. Nami, tämä on kyllä tosi näppärä ohje vaikka yllätysvieraiden tai äkillisesti iskevän herkkuhimon varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vieraille en oo näitä vielä tarjoillut, mutta herkkuhimoon on tullut tehtyä noita mukiversioita. Aineksetkin löytyy melkein aina kaapista.

      Poista
  6. Oletpa sinä ehtinyt testailla ruokaohjeita. Tämä vaikutti herkulliselta ja helpolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen määrä on tullut kyllä ohjeita koneelle kirjoitettua :) Mutta onpa tässä mennyt aikaakin reilu kolme vuotta. Vaikka välillä bloggaaminen kyllästyttää, niin on tästä tullut melkoisen rakas harrastus.

      Poista
  7. Ihanan näköistä on.... jänskää miten tietyt herkut nousevat pinnalle aina aika ajoin....pläräsin omia vanhoja vihkojani ja vuodelta 1976 löytyi vastaava mikrossa kylsennettävä suklaakakkuherkku.... se oli sillon jotain uutta ja ihmeellistä. 80-luvulla tehtiin kahvikakkuversiona mikrossa kakkua...sekin on hyvää...pitääpä jostain kaivella löytyykö ohje...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, se ohje olisi oikea aarre! Samaa hymyilin joku aika sitten, kun löysin 60-luvulla julkaistusta keittokirjasta kärpässienien ohjeen, jossa käytettiin tomaattia lakeiksi ja kananmunaa jaloiksi. Jotenkin oli ajatellut, että se olisi paljon uudempi "keksintö". Oikeastaan on aika ihanaa, että vanhat ohjeet nousee uudelleen esiin :)

      Poista