28. marraskuuta 2014

Jos tietäisit kuinka kauan olenkaan sua odottanut! - ihana rommilla maustettu geishakakku

Pari päivää sitten leipomani geishakakku ei tuo helpotusta akuuttiin makeannälkään, sillä kakun maustumista joutuu odottelemaan pari päivää. Mutta eikös se niin ole, että hyvää kannattaa odottaa? Koska joulu on kuivakakkujen kulta-aikaa, ajattelin hävittää kaappiin unohtuneet tummat geishat leipomalla ne maukkaaseen kahvikakkuun. Jospa tästä osan vaikka pakastaisi ja  tarjoaisi yllätysvieraille. Vaikka luulen kyllä, että kakku on kadonnut, ennenkuin ehdin sitä kiikuttamaan pakastimeen saakka. Vähän enemmän tuo geisha ja rommi olisi saanut maistua ja kostutusta olisi voinut laittaa vähemmän, mutta muuten oli mainio leipomus. Ja todennäköisesti paranee vaan vanhetessaan.




Romminen geishakakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
150 g tummaa geishaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
3/4 dl vettä
½ dl sokeria
3 rkl tummaa rommia
Kuorrutus:
3 rkl kuumaa kahvia
1½ rkl voita
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 1/4 - 2 ½ dl tomusokeria
Päälle:
nonparelleja

  Vaahdota huoneenlämpäinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
  Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan kevyesti sekoittaen.
  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8l). Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja pane kakku takaisin vuokaan.
  Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon rommi. Jos haluat, kiehauta seosta, jotta rommin alkoholi haihtuu. Kostuta kakku seoksella. (Ihan kaikkea lientä ei ole pakko käyttää.) Anna vetäytyä jääkaapissa pari päivää.
  Kumoa kakku vuoasta. Jos kakku ei irtoa, kasta vuoka kuumaan veteen. Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, tomu- ja vaniljasokeri. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Valuta kuorrute varovasti kakun päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla.




2 kommenttia:

  1. Tämä olikin mielenkiintoinen ohje, täytyykin ruveta kans mylläämään omia kaappeja et mitä kaikkea sieltä löytyy. En ole koskaan oikein onnistunu näissä kuivakakuissa, mutta kun tälläinen olis niin kiva viedä töihin. Kestäis ehkä enemmän kuin vain yhden kahvitunnin ja kaiken lisäks vain paranee vanhetessaan! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tämä onnistuu :) Geishan voi huoletta vaihtaa tummaan suklaaseen. Rommi alkoi maustua vasta vähän myöhemmin ja nyt maistuu ihan hyvin.

      Poista