23. tammikuuta 2015

Rikki revitty - mehukas pulled chicken broilerin koipi-reisistä

Tyttö esitti viime viikolla toiveen, josko voisi saada taas nyhtöbroileria. Tottahan se sitten täytyi mahduttaa ruokalistaan. En jaksanut etsiä sopivia ohjeita, joten tein ruoan summamutikassa. Broilerin kypsensin keittämällä, koska mun mielestä liha on silloin mehevämpää kuin uunissa kypsentäen. Broilerivalikoima ei kaupassa ollut kummoinen, joten valmistin ruoan marinoiduista broilerin koipi-reisipaloista. Ylimääräiset marinadit huuhtaisin pois ennen keittämistä. Broilerin kaveriksi keittelin jonkinmoisen bbq-kastikkeen tapaisen. Pelkästään kastike ei ollut mitenkään ihmeellistä, mutta kun lisäsi broilerit joukkoon ja antoi koko komeuden olla vielä uunissa, oli lopputulos ihan hyvä. Tulista tästä ei tullut, mutta jos haluat kastikkeeseen enemmän potkua, laita enemmän chiliä. Broileri syötiin tortillojen täytteenä ja hyvin kelpasi! Kyllähän tämän ruoan valmistaminen ottaa aikaa, mutta on se sitten hyvääkin. 




Pulled chicken bbq-kastikkeessa

6 broilerin koipi-reisipalaa (marinoitu tai marinoimaton)
vettä
1 rkl suolaa
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
10 maustepippuria
Bbq-kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyreetä
500 g paseerattua tomaattia
1 dl fariinisokeria
1/4 dl tummaa siirappia
1/4 dl punaista balsamiviinietikkaa
1 dl vettä
2 rkl worchestershire-kastiketta
2 tl suolaa
½-1 tl jeeraa
½-1 tl kuivattua chilirouhetta
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
maun mukaan chipotle-tabascoa

  Jos käytät marinoituja broilereita pyyhi tai huuhtaise enin marinadi pois. Laita koipi-reidet kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että peittyvät. Lisää lohkottu sipuli, karkeasti paloitellut valkosipulinkynnet, maustepippurit ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poreillen 1½-2 tuntia tai kunnes liha on todella kypsää.
  Valmista broilerien kypsyessä kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki kattilassa oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki samalla hyvin sekoittaen. Lisää kastikkeen muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 30-45 minuuttia.
  Nosta broilerit pois liemestä, poista nahka ja irrota liha luista. Revi broileripalat haarukalla ohuiksi suikaleiksi. Kaada broilerit laakeaan uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Sekoita hyvin. Laita vuoka 225-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä vartin verran.
  Tarjoa broileri hampurilaisten, pitaleipien tai tortillojen täytteenä.





2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloista! Nyhtökanaa en olekaan vielä ehtinyt testaamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Meillä tämä kelpaa melkeinpä paremmin kuin possusta tehty versio.

      Poista