28. tammikuuta 2013

Sikin sokin padassa

Tämän alunperin kuwaitilaisen broileripadan ohjeen löysin täysin sattumalta. Kiireisen viikonlopun vuoksi viikon ruokalistan suunnittelu jäi hoidettavaksi tälle päivää ja aamulla kiireessä tuskailin sopivia vaihtoehtoja. On hankala miettiä mitä laittaisi, kun mitään ei tee mieli. Nappasin hyllystä summissa käteeni kirpparilta löydetyn Paras keittokirja nro ykkösen. Kirja aukesi sattumalta tämän broileripadan ohjeen kohdalta ja ruoka vaikutti niin mielenkiintoiselta, että maanantain ruoka oli sitten siinä.

Ruoka oli aika miedon makuista, mutta hurjan hyvää! Ja omituista :) Halutessaan mausteita voi lisäillä aika huolella. Maustepippuri tuo jauhelihalle oman kivan makunsa, josta ainakin mulla tuli lapsuus mieleen. 

Mantelinen broileripata
(4ann.)

1 broileri (laitoin reilu kilon koipi-reisiä)
1tl suolaa
0,5tl jauhettua mustapippuria
4rkl voita
4dl riisiä
8dl vettä
200g naudan jauhelihaa
0,5tl murskattuja maustepippureita
0,5tl suolaa
100g manteleita
50g pistaaseja
25-30g pinjansiemeniä

  Paloittele broileri tai käytä valmiita paloja. Itse käytin marinoimattomia koipi-reisiä, jotka leikkasin nivelen kohdalta kahtia. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Anna broilerien kypsyä pannulla ainakin vartti. Nosta broileripalat pataan (halk. noin 25cm).
  Ruskista jauheliha paistinpannulla ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.
  Keitä riisiä vedessä 10 minuutti, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Älä kaada riisin keitinlientä pois. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.
  Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille (tai tarjoa suoraan padasta), ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet. Tarjoa salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintonen respa. Outoa et jauhelihaa ja kanaa samassa padassa. Mut manteli ja pistaasi,nam

    VastaaPoista
  2. Muakin kummastutti tuo jauhelihan ja broilerin yhdistelmä, mutta ihan hyvää se oli :) Ihan heti ei tulisi mieleen laittaa niitä samaan pataan.

    VastaaPoista