24. huhtikuuta 2013

Hmm... fried chicken....

Eilen oli tarkoitus käydä ulkona syömässä, mutta pikkumiehen viikon jatkunut kunnon räkätauti muutti suunnitelmia. Mennään sitten joskus toiste. Sen sijaan pöytään päätyi ruoka, joka kelpasi kaikille! Ihme! Oli ilo katsoa, kun kerrankin ipanat syö hyvällä ruokahalulla ilman ylimääräistä nirsoilua. Tämä on kyllä sitä arkiruokaa parhaimmillaan. Helppoa ja hyvää!

Ohje tähän mukavan mehukkaaseen broileriruokaan on löytynyt joskus kauan sitten jostain Estrellan reseptilappusesta. Lähikaupasta ei vaan löytynyt Estrellan American dippijauhetta, joten valitsin sitten kilpailijan version samasta aineksesta. Muutenkin muuttelin ohjetta hitusen. Mikään kaunistus tämä ruoka ei ole, mutta sen parempaa.

Broileri American

3-4 marinoimattomia broilerin fileepihvejä
1rkl öljyä tai voita
2-3tl soijaa
1pss American dipmix-jauhetta
1prk(150g) ranskankermaa
1dl vettä
50g voimakasta juustoa, esim. vuohenjuusto tai leppäsavu

  Paloittele fileepihvit 2-3 osaan ja marinoi muovipussissa soijan ja dippimixin sekoituksella. Ruskista broileripalat kevyesti pannulla rasvassa ja siirrä palat uunivuokaan. Lisää paistinpannuun vesi ja ranskankerma ja sekoita. Näin saat kaikki maut talteen. Kaada kastike broileripalojen päälle ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää raastettu juusto ruoan pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Tarjoile salaatin ja perunagratiinin tai riisin kera.

4 kommenttia:

  1. Hyvältähän tuo näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Aamutuimaan kuvaa tuijotellessa se ei näyttänyt kummoiselta. Mutta se oli ennen aamukahvia... :D

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi hyvältä!:) Minua kiinnostaa nykyään kaikki kanareseptit, kun nyt taas aloin itsekin kanaa syömään.;)

    VastaaPoista
  4. Kanaruoat on kyllä kivoja ja mun suuressa suosiossa. Vasta viimeaikoina oon tajunnut, miten monikäyttöinen raaka-aine se onkaan! Kanaa pähkinöiden kera on mun ehdoton suosikki :)

    VastaaPoista