8. huhtikuuta 2013

Hyvin täytetyt - paprikoita ja jauhelihaa

Mun oli aikomus tehdä täytettyjä paprikoita jo viikonloppuna, mutta se sitten jäi. Nämä on tehty täysin hatusta vetäen ja summamutikassa, mutta oikein hyviä ovat! Just sellaisia, että tekee mieli syödä vielä yksi lisää, vaikka olisi kuinka täynnä. Mun mielestä pavut olisi sopineet tähän hurjan hyvin, mutta niitä ei kaapissa ollut. Juustoraastettakin olisi voinut laittaa ylenpalttisesti, mutta täytyi tyytyä siihen mitä jääkaapista löytyi.  Olin vahingossa ostanut sen tulisemman version tacomausteesta ja se oli vähän liikaa. Ei se tulisuus muuten olisi haitannut, mutta joku siinä peittää muut maut allensa. En muistanut kurkata tuotesisältöä, mutta olisikohan siinä ollut jalapenoa. Jauhelihan voi toki maustaa muutenkin, mutta mä olin tällä kertaa laiska ja turvauduin valmiiseen mausteseokseen.

Texmex-paprikat

4 suippopaprikaa
400g jauhelihaa
1 sipuli
1-2tl valkosipulimurskaa
1ps taco-mausteseosta
1dl vettä
150g ranskankermaa
2dl vettä
1dl riisiä
0,5tl suolaa
150g juustoraastetta

  Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha, lisää silputtu sipuli ja valkosipulimurska ruskistamisen loppuvaiheessa. Lisää taco-mausteseos ja desi vettä. Anna muhia viitisen minuuttia.
  Lisää jauhelihaseoksen joukkoon riisi ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja huuhtele. Lado paprikan-puolikkaat uunivuokaan. Nostele jauhelihaseos paprikoiden. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
  Kypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat pehmenneet hieman ja juusto saanut väriä.
  Tarjoa sellaisenaan tai salaatin, nachojen ja guacamolen kanssa.


Sitten vielä muistuttelisin Suomen UN Womenin ja ruokabloggaajien hyväntekeväisyyskampanjasta. Kampanja lähestyy uhkaavasti loppuaan, joten nyt on aika toimia ja lahjoittaa, mikäli haluaa osallistua taisteluun nälkää vastaan! Autetaan kehitysmaiden viljelijänaisia, sillä heidän avullaan voidaan saada monta suuta ruokittua! Olisi ihanaa, jos lasten ei tarvitsisi mennä nälkäisinä nukkumaan, vaan voisivat täyttää masunsa äitiensä kasvattamalla ruoalla!

OSALLISTU JA AUTA!!! Lahjoittaa voi 10.4.2013 saakka osoitteessa https://jelpi.fi/kerayssivut/kaapiolinnan-kookissa.


4 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! On ollut aikomus tehdä näitä jo monta kertaa mutta aina se jää, ja kun vihdoin muistat, lapset on ehtinyt popsia paprikat jääkaapista :D

    VastaaPoista
  2. Sun täytyy piilottaa ne paprikat oikein hyvin :D Meillä ei valitettavasti oo sitä pelkoa, että paprikat syötäisiin ihan vapaaehtoisesti :/ Tyttö ei tykkää ja poika ei tajua avata vihanneslaatikkoa.

    VastaaPoista
  3. Oih nam! Täytetyt paprikat on kyllä sellanen ruoka, mikä on ihan super herkkua mut silti niitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Täytyy korjata tilanne ja kokkailla näitä viimeistään viikonloppuna :-)

    VastaaPoista
  4. Tee ihmeessä :D Meillä ukko esitti illalla kainon toivomuksen, että samanlaisia voisi tehdä pian uudestaan. Eli hyvin kelpasivat. Täytyisi vielä udella anopilta ohje sen ohra-juustotäytteisiin paprikoihin. Ovat nimittäin älyttömän hyviä!

    VastaaPoista