4. huhtikuuta 2013

Muu maa mustikka

Tajusin pari päivää sitten, etten ole koko blogini olemassaolon aikana leiponut yhtä ainutta mustikkapiirakkaa! Marjapiirakoita on kyllä tullut tehtyä, mutta tuiki tavallista mustikkapiirakkaa ei tässä huushollissa ole tsyöty pitkään aikaan. Tämän kuullessaan ukko ihmetteli, että miten me ollaan vielä naimisissa näin pitkän mustikkapiirakattoman kauden jälkeen. Mustikkapiirakka kun taitaa olla herran lempileivonnainen. Eihän tuo kauhean tosissaan ollut, mutta kaiken varalta ajattelin tekaista yhden piirakan hyväksi havaitulla ohjeella :D Tämä ohje on ollut mulla varmaan parikymmentä vuotta ellei kauemminkin. Muistan vielä varsin hyvin, kun äiti pyysi tämän ohjeen ystävältään puhelimitse ja ohje on raapustettu mun seiskaluokan köksänkirjan takasivulle. Alunperin ohje oli tavalliselle rahkapiirakalle, mutta oon sen itse muuttanut mustikkapiirakaksi. 

Mustikkapiirakka

Pohja:
100g voita
0,75dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
margariinia tai voita
Täyte:
1prk(250g) maitorahkaa
0,5dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
n.200g pakastemustikoita

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kevyesti joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Voitele piirakkavuoan pohja ja reunat kevyesti. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 
  Vatkaa täytteeseen tuleva kananmuna ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita rahka ja vaniljasokeri joukkoon. Lisää kohmeiset mustikat ja sekoita varovasti juuri ja juuri sekaisin. Kaada täyte vuokaan.
  Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.



 

5 kommenttia:

  1. Soma piirakka on, mustikkapiirakka on mielestäni parasta! :)

    VastaaPoista
  2. :) Täytyy varmaan parantaa tapansa ja tehdä mustikkapiirakkaa vähän useammin. Ihan vaan jo sopuisan avioliiton ylläpitämiseksi :D

    VastaaPoista
  3. Kyllä se on aina hyvä mustikkapiirakkaa leipoa vaikka vain ihan varmuuden vuoksi.;) On se vaan hyvää. Pitäisiköhän sitä itsekin yllättää töistä tuleva ukkokulta, kun mustikoita vielä pakastimesta löytyy...:)

    VastaaPoista
  4. Yllätä ihmeessä :) Kyllähän nuo ukot välillä ansaitsee pientä hemmottelua. Vaikka sitten mustikkapiirakan muodossa :D

    VastaaPoista