3. huhtikuuta 2013

Taste Of India

Voi miten hyvää ruoka voi olla! Olisin oikeasti voinut syödä kaikki... tai no ainakin melkein, mutta pakko oli jättää muillekin. Mä en oo koskaan ollut mikään suuri intialaisen ruoan ystävä, mutta pakko mun on vähän muuttaa käsitystäni aiheesta. Eniten intialaisessa ruoassa on kai tökkinyt siellä käytettävät mausteet. Ajattelin kuitenkin rohkaista mieleni ja testata Otavan julkaisemassa Curryruoat-keittokirjassa ollutta intialaista broileriruokaa. Vähän mun täytyi taas soveltaa. Osin olosuhteiden pakosta, osin omasta halusta. Vihreitä kardemummanpalkoja ei käsittääkseni täältä mistään saa, joten ripautin joukkoon ihan pikkuisen kardemummansiemeniä. Curryjauheesta ei juurikaan piittaa, tai en ainakaan ole löytänyt mieleistä, joten korvasin sen punaisella currytahnalla. Tahnaa laitoin ehkä vähän turhankin varovasti. Kanelitankoja laitoin vain kaksi, kun pelkäsin ruoan maistuvan liikaa kanelilta. En tiedä millaista tuo ohjeen mukaan tehty ruoka olisi, mutta ainakin näin muuteltuna tuo oli loistavaa. Tahtoo lisää. Heti.

Sellainen pieni vinkki kirjassa oli, että jos käyttää suolattuja cashewpähkinöitä, ei kannata lisätä ruokaan suolaa.

Cashewbroileria mausteisessa kastikkeessa
(4ann.)

600g broilerin tai kalkkunan rintafileetä
6 sipulia
4 valkosipulinkynttä (laitoin 5)
20g tuoretta inkivääriä
6rkl cashewpähkinöitä
3rkl kirkastettua voita tai voisulaa
4 mausteneilikkaa
4 kanelitankoa (laitoin 2)
6 vihreää kardemummanpalkoa (laitoin pikkuripauksen kardemummansiemeniä)
4tl currya (laitoin 2tl punaista currytahnaa)
1tl suolaa
2,5dl kuumaa vettä
2rkl mantelilastuja

  Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori valkosi-pulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Jauha 4rkl cashewpähkinöitä yleiskoneessa tai morttelissa.
  Kuumenna voi pannussa ja paista siinä sipuleita koko ajan sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes sipulit ovat tummanruskeita. Purista joukkoon valko-sipulinkynnet, lisää inkivääri ja paista kevyesti. Lisää neilikat, kanelitangot ja kardemumma ja jatka paistamista hetki. 
  Lisää broileri- tai kalkkunapalat ja paista 2 minuuttia. Mausta currylla tai currytahnalla ja suolalla.
  Sekoita vähitellen joukkoon jauhetut cashewpähkinät ja 2,5 desiä kuumaa vettä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. 
  Paahda loput cashewpähkinät ja mantelilastut kuivalla pannulla kullanruskeiksi ja ripottele ruoan pinnalle. Koristele halutessasi tuoreilla korianterinlehdillä tai ruohosipulilla.



6 kommenttia:

  1. onpa aurinkoinen annos :) ja varmasti myös hyvää. Intialainen ruoka on kyllä todella hyvää,mä diggaan!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa oikein hyvältä!
    Tykkään itse kovin intialaisesta ruuasta, haaveena olisi oppia kokkailemaan niitä enempikin. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana annos ja tämä olisi takuulla Ukon mieleen, minä en voi pähkinöitä syödä.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kaikille :) Ehkä mä oon tähän saakka testannut ja syönyt vaan huonoja intialaisia ruokia, kun ne ei oo kolahtanut. Tuo kirja maksoi hurjat 4 euroa ja pelkästään tämän ohjeen ansiosta se on lunastanut paikkansa mun kirjahyllystä. Täytyy tutkia oikein ajan kanssa mitä muuta mukavaa sieltä löytyy.

    Joskus tuo aurinko onnistuu tunkemaan säteensä meidän superlikaisten ikkunoiden läpi ja heti täytyy käyttää niitä säteitä hyväksi kuvatessa :)

    Mites Sarppu, jos tuon suurustais jollain muulla kuin jauhetulla pähkinällä?

    VastaaPoista
  5. Ihanan keväinen valo tuossa kuvassa! Meilläkin kokkailtiin eilen intialaista ja samoin tuollaisesta vitosen keittokirjasta :) Pitäisi tosiaan useamminkin tehdä!

    VastaaPoista
  6. Täytyi Paula heti käydä kurkkaamassa teidänkin intialaista ja hyvältä vaikutti! Täytyy laittaa testilistalle :)

    VastaaPoista