27. huhtikuuta 2013

With a cherry on top.....

Osa eilisistä vodka-chili-suklaamuffinsseista päätyi Darth Wader-muffinsseiksi ja ilahduttamaan jokin aika sitten synttäreitään viettänyttä veljeäni. Kun en mitään lahjaa keksinyt, tuumailin, että nuo luulisi kelpaavan. Ja kelpasihan ne. Muksuille en viitsinyt chilimuffinsseja tarjota, joten tein lisäksi sitruunaisia kuppikakkuja. Parasta kuppikakuissa näytti olevan päällä ollut vaniljakreemijauheella terästetty kermavaahto :D Ohje on sovellettu jostain ikivanhasta sitruunamuffinssien ohjeesta, jonka alkuperää en muista.

Sitruunakuppikakut
(n.16kpl)

3 kananmunaa
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
1dl voita sulatettuna
Päälle:
2,5dl Creme vispiä tai kermaa
3-4tl vaniljakreemijauhetta tai sokeria
kirsikoita
suklaakastiketta

  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti käännellen. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla ja raasta siitä kuori. Lisää lopuksi taikinaan keskenään sekoitettu sitruunamehu, raastettu kuori ja sulatettu voi.
  Jaa muffinivuoat muffinipellille tai laita kaksi paperista vuokaa päällekäin. Jaa taikina vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15-17 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä hyvin.
  Vatkaa creme vispi tai kerma vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen yhteydessä vaniljakreemijauhe tai mausta valmis vaahto sokerilla. Pursota vaahto muffinssien päälle, koristele suklaakastikkeella ja kirsikoilla. 
  Suklaakastike saisi olla vähän jämäkämpää kuin tuo mun käyttämä vaahtoutuva suklaakastike!




2 kommenttia: