16. toukokuuta 2013

Aitoo asiaa - 11 kysymystä ja kukkakaalipaistosta

Tämä postaus sisältää liikaa muutaman paljastuksen Kääpiölinnan emännän salatusta sielunelämästä. Saa lukea, jos haluaa. Mutta ennen sitä jakoon helppoakin helpompi, mutta oikein herkullinen kukkakaalipaistoksen ohje. Tämän ruoan tein ihan vaan tyttöäni ajatellen. Neiti kun on suunnattoman perso kukkakaalille. Ohje on mukaeltu ruokaohjekerho kotikokin lappusesta. Joukkoon voisi lisätä purjon, joka kiehautetaan yhdessä kukkakaalin kanssa, mutta jätin sen tällä kertaa pois.

Kukkakaali-juustopaistos
(4ann.)

1 kukkakaali
vettä
suolaa
4 kananmunaa
4rkl vettä
0,5tl suolaa
150g juustoraastetta

  Puhdista ja huuhdo kukkakaali. Leikkaa lohkoiksi. Keitä kukkakaalia miedosti suolatussa vedessä 5-6 minuuttia. Valuta ja laita voideltuun uunivuokaan.
  Vatkaa sekaisin munat, vesi ja suola. Kaada munaseos kukkakaalien päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.



Jokin aika sitten sain Keijukaistenmaan Herkkublogista 11 kysymyksen blogihaasteen. Aika vaan tuntuu olevan niin kortilla, että vastaaminen on jäänyt ja jäänyt. Enpä ole ehtinyt tarttumaan Kärähtäneiden Heidinkään haasteeseen. Kiitos Heidi haasteesta ja pahoitteluni, että vastaaminen on jäänyt. Ehkä mä saan tällä kuitattua myös ne kahdeksan asiaa :D Mutta tämä homma menee kutakuinkin näin:

Blogihaasteen ohjeet:

Tämän haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista. 

Ensin 11 asiaa minusta:

1. Sain juuri lapset nukkumaan (klo 21.34), otin hyvin ansaitun siiderin ja nautin hiljaisuudesta. 
2. Olen ollut kotiäitinä pian viisi vuotta ja tykkään kovasti. Vaikka välillä väsyttää, niin päivääkään en vaihtaisi pois.
3. Olen ajoittain aikamoinen känkkäränkkä ja poikani taitaa siinä tulla äitiinsä. Ristin pikkumiehen eilen Känkkäränkkä junioriksi. 
3. Leipominen on intohimoni. Vaatekaapin sisältö vain kehoittaa rajoittamaan tätä harrastusta hieman. Tai sitten joku on vaan käynyt kutistamassa kaikki mun housut.... 
4. Olen rokkari henkeen ja vereen. Juuri totesin, etten ole koskaan liian vanha festareille. Tosin ihan telttailemaan musta ei olisi. Vanhemmuuttaan on oppinut arvostamaan lämmintä suihkua ja sänkyä festareiden jälkeen.
5. Tykkään kovasti touhata Kääpiölinnan pihamaalla. Tontti ei kyllä siltä näytä, sillä aikaa tuntuu olevan tällä hetkellä aivan liian vähän. Silti puutarhahommat ovat oikein mukavaa ajankulua.
6. Vannoutuneena koiraihmisenä sorruin ottamaan kaksi kissapoikaa. Vaikka en aiemmin kissoista kauheasta piitannutkaan, niin en mä noita pois antaisi. Ikinä. Pojat tosin ovat jo 5-vuotiaita rontteja. 
7. Tykkään tatuoinneista. Jos rahaa olisi, ottaisin niitä vielä lisää. 
8. Mulla on aika monta inhokkiruokaa, mutta yritän kovasti opetella niistäkin tykkäämään. Inhokkilistalta löytyy mm. rosmariini, oliivit, jotkut juustot, anjovikset pizzassa (muuten menee kyllä).... Ja on niitä varmaan muitakin.
9. Poden haikammoa. Pelkästään hain näkeminen telkkarissa aiheuttaa aikamoisia painajaisia. Mitään erityistä syytä tälle kammolle ei ole... Vai olisiko syy pikkulikkana nähdyissä Tappajahai-elokuvissa.
10. Kun pelkolinjalle lähdettiin, niin kerrottakoot etten suostu mistään hinnasta katsomaan kauhuleffoja. Ennen niitä rakastin, mutta nyt musta on tullut semmoinen mammanpoika... tai siis -tyttö, etten moisia uskalla katsoa. 
11. Lempikirjailijani on Terry Pratchett.

Keijukaistenmaalta saamani kysymykset:

1. Mikä olet ammatiltasi?

Olen eläkkeellä oleva työvoimaneuvoja. Koulutukseltani sosionomi AMK. Eläkkeelle jäin vuoden 2011 alussa harvinaisen neurologisen sairauden vuoksi. Viimeisin viiden viikon sairasloma hieman venähti.... Toisaalta, kun pää pelaa niin mikäs tässä. Kropan oikutteluihin tottuu. Positiivista tässä on, että saan oikeasti olla lasten kanssa kotona.

2. Kevät/kesä/syksy vai talvi?

Kaikissa on puolensa. Vanhaa tupaa asuttaessa talvet on aika haastavia, mutta kyllä niistäkin tykkään. Alkusyksy on ehkä kaikista parasta aikaa!

3. Lempi ruokasi/juomasi?

Olen Pepsi Max-addikti. Enkä kyllä luopuisi maidostakaan, joten ne kaksi lienee lempijuomia. Lempiruokaa ei oikeastaan ole. Tykkään niin monenlaisesta.

4. Mitä joulupöydästäsi on ehdottomasti löydyttävä?

Kinkku. Sitä ilman ei ole joulua.

5. Katsotko MM-jääkiekkoa?

Suomen pelit katson. Katsoisin muutkin, mutta en halua sen takia hommata maksullisia kanavia.

6. Millaisia blogeja seurailet? 

Pääasiassa ruokablogeja. Lisäksi parin kaverin blogia.

7. Mikä on lempi mausteesi?

Nykyään ehkä timjami. Tai chilit. Kanelia unohtamatta.

8. Kuka opetti sinut leipomaan/laittamaan ruokaa? 

Ei kai kukaan varsinaisesti opettanut. Tykkäsin katsella kun isäni laittoi ruokaa ja kun äiti leipoi. Siitä se kipinä kokkaamiseen lähti. Muistan, että oon jo aika nuorena saanut itsekin jotain tehdä.

9. Onko sinulla lapsia? Jos niin minkä ikäisiä ja otatko lapset mukaan ruuanlaittoon/leipomiseen?

Kaksi lasta löytyy. Tyttö on 12v. ja poika 2v. Tyttö saa laittaa ruokaa ja leipoa, jos haluaa. Poika saattaa joskus tulla sekaamaan... Saavat kyllä tulla auttamaan, jos haluavat, mutta mieluummin taitavat tehdä jotain muuta.

10. Miten hemmottelet itseäsi?

Öööö... En tiedä. Viime kerrasta on aika paljon aikaa. Ei tahdo aika riittää moiseen. Ehkä tällä hetkellä hemmottelua on hyvä ruoka. 

11. Mitä perhe sinulle merkitsee?

Perhe on kaikki kaikessa! 

Sitten 11 kysymystä seuraaville: 

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
2. Lempi kirjailijasi?
3. Paras tapa viettää kuuma kesäpäivä?
4. Jos saisit kutsua päivälliselle kenet vain (myös edesmenneet), kuka hän olisi?
5. Minkä värinen essu sinulla on?
6. Kolme asiaa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?
7. Keräätkö jotain?
8. Harrastuksesi?
9. Juhannuksen paras herkku?
10. Jos saisit kolme toivetta, mitä toivoisit?
11. Mikä juhlapyhistä on mieluisin?

Mukaan haastetut:

Haastan mukaan seuraavat blogit, joiden tapahtumia tulee seurattua. Osaa on tullut luettua jo tovi, osa on uudempia tuttavuuksia. Saa ottaa haasteen vastaan, jos haluaa! Ymmärrän toki, ettei aina aika tai huvitus riitä!

3. Aina nälkä (en tiedä lukijamääriä...)
5. Keittotaiteilua (en tiedä lukijamäärää...)


12 kommenttia:

  1. hmm, voisin toteuttaa tämän hieman sovellettuna :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Tähän on pakko tarttua! :) Joutuu oikeen pysähtyyn hetkeksi ja pohtimaan omaa itseään.

    Ja oli muuten noita sinun vastauksia lukiessa hauska huomata että paljon samanlaisia vastauksia olisi tullut täältäkin! :)
    Mm. minä kans tykkään alkusyksystä ihan mielettömästi. Ihmiset sitä yleensä kovin ihmettelevät, mutta minusta syksy on niin kaunista aikaa. Ja on ihana lähteä koiran kanssa lenkille kun on ensimmäiset kirpsakat pakkasaamut.

    VastaaPoista
  3. Veera, kiva että ohje kelpaa :)

    Nanne, mielenkiinnolla odotan sun vastauksia :) Just nuo ensimmäiset pakkasaamut on ihania. Samaten aurinkoiset syyspäivät, kun puut on täynnä värikkäitä lehtiä. Jotenkin luonto on vaan uskomattoman kaunis silloin!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia haasteesta, samalla löytyi uusia kivoja blogejakin! :) Sitten kun vielä ehdittäisiin vastaamaan - työnteko on nyt toukokuussa kovasti häirinnyt tätä harrastetoimintaa :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos haasteesta! Kivoja kysymyksiä keksit, palaillaan haasteeseen tuonnempana. Ihania ja aurinkoisia päiviä Kääpiölinnaan!

    VastaaPoista
  6. Paula, Ossi & Milla: vastaatte, jos siltä tuntuu :) Kiirettä ei ole!

    Mullakin tämä roikkui "toro"-listalla pitkän aikaa, kunnes eilen innostuin ottamaan tämän haasteen työn alle.

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia ja mukavaa, kun tulee näitä uusia tuttavuuksia bloggareista. Sun blogia seurailen kanssa ja FB on kyllä kätevä väylä tiedottaa päivityksistä. Ihania vihreän värejä tällä hetkellä ikkunan takana...palailen tähän haasteeseen kyllä!

    VastaaPoista
  8. Kiitos haasteesta! Teinkin tälläisen joku aika sitten, mutta katsotaan jos teen toisenkin kerran.
    Kiva lukea myös sinusta, ja aika paljon vastasit niinkuin minäkin olisin vastannut. :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos haasteesta, vastailen kysymyksiin jossain vaiheessa - toivottavasti lähiaikoina. Ja mukava oli lukea myös sinun vastauksiasi.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Haasteesta! Vastailen heti, kun on hieman aikaa istahtaa ajatuksen kanssa koneelle =)

    VastaaPoista
  11. Meiltä löytyy myös nuo 70-luvun ruokakortit, joita jo lapsena tykkäsin selailla ja innolla järjestellä aina, kun uusi korttipaketti saapui. Ovatpa tosin unohtuneet kaapin kätköihin, mutta sain nyt potkua kaivella ne esiin, kun selailin näitä postauksiasi :) Taidan kokeilla tätä hyväksi havaitsemaasi kukkakaali-juustopaistosta ensimmäisenä...

    VastaaPoista
  12. Ota ihmeessä kortit käyttöön! Tykkään ruokakorttien ohjeista juuri niiden yksinkertaisten ainesten vuoksi. Silti ruoat ovat olleet oikein hyviä! Muistan kanssa selailleeni ja järjestelleeni kortteja pienenä. Silloin ne olivat todella jänniä kapistuksia :)

    VastaaPoista