20. toukokuuta 2013

Hot Potato, Hot Potato... Ihana, mausteinen perunapata!

Kyllä kannatti jättää tänään kokkaaminen ukon huoleksi ja painua neidin kanssa vaateostoksille. Löin lähtiessäni ukolle yhden reseptin kouraan ja vihjaisin, etten ollenkaan pahastuisi, jos hoitaisi kokkaamisen. Tapansa mukaan mies sovelsi ohjetta hiukan, eikä ollenkaan huonosti! Kotiin tullessa vastassa oli ihana tuoksu ja tarjolla oli todella herkullisia, mausteisia perunoita falafel-pyöryköiden kera. Perunapata oli vaan turhan pieni meidän sakille, joten jatkossa näitä saa tehdä suosista enemmän. Ohjeen alkuperää en tiedä ja tässä on varsin muunneltu versio.

Mausteinen perunapata 

0,5dl voita
600g pieniä perunoita kuorineen
2,5dl vettä
0,5 kanaliemikuutio
0,5tl chilijauhetta
1rkl jauhettua korianteria
0,75tl suolaa
reilu 1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1tl sambal oelekia
1tl valkosipulimurskaa

  Pese ja halkaise perunat. Kuumenna voi vokki- tai paistinpannussa. Lisää perunat ja ruskista noin 5 minuutin ajan tai kunnes ovat kullanruskeita. Laita perunat kannelliseen uunivuokaan tai pataan.
  Sekoita vesi, liemikuutio, chilijauhe, korianteri, suola ja inkivääri yhteen pienessä kattilassa. Kiehauta ja kaada perunoiden päälle.
  Peitä vuoka kannella. Hauduta perunoita uunin keskitasolla 225 asteessa 45 minuuttia välillä käännellen. Ripottele halutessasi päälle pari teelusikallista garam masalaa ja tuoretta, hienonnettua korianteria ja anna tekeytyä pari minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Tää menee ehdottomasti kokeiluun!!
    Mikä ihme siinä muuten on että noi miehet tekee aina niin pirun hyvää ruokaa. Käyttävätköhän ehkä mausteita rohkeammin. Tai sit se vaan tuntuu niin hyvältä ku itse yleensä aina hoitaa kokkaamisen ja kun saa astua omassa kodissa valmiiseen pöytään,on ruoka jo lähtökohdiltansa ihan huippu hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Melkein kaikessa toisen tekemä on aina parempaa. Ihan vaan jo toisen keittämä kahvi tai voileivät voi olla paljon parempia kuin itse tehdyt. Luulen, että osansa tekee just tuo pääsy valmiiseen pöytään! Luksusta :D

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttääpä ja kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Pakko vielä muuten mainita, että nämä perunat olivat myös taivaallisen hyviä uudelleen mikrossa lämmitettyinä. Normi keitetty peruna saa välillä lievän sivumaun mikrossa, mutta nämä olivat mielettömän hyviä! :)
    Hyvää eväsruokaa siis!! :)

    VastaaPoista