22. toukokuuta 2013

I made you some iced tea...

En henkilökohtaisesti ole voinut sietää jääteetä, mutta kun tyttö sellaista pyysi, niin pakkohan mun oli tehdä kannullinen. Inho kyseistä juomaa kohtaan juontaa juurensa lapsuudesta, jolloin maistoin jotain jauheesta tehtyä jääteetä. Se oli niin kammottavaa, etten ole sen jälkeen moista suostunut juomaan. Mutta, nyt mun on pakko niellä ylpeyteni ja myöntää, että hyväähän tuo on! Jääkahvin lisäksi toinen oiva kesäjuoma! Täytyy vielä testailla eri teemakuja juomaa tehdessä, kunhan vaan muistaisin niitä kaupasta tuoda. Tähän juomaan käytin Persian Earl Greytä, joka toimi oikein hyvin. Olisin halunnut laittaa kannuun muutaman sitruunaviipaleen, mutta tyttö ei ilahtunut ajatuksesta. Lasin reunalle sitruunan sai sentään laittaa.

Niin ja sitten vielä hieman asian vierestä. Mulla on vähän hyvä fiilis, kun sain laitettua perunat, herneet, porkkanat ja sipulit maahan. Kerrankin ajoissa! Viime vuonna perunoiden istutus jäi juhannukselle, joten omat uudet potut saatiin vähän turhan myöhään. Mansikkamaa on perattu ja vadelmapuskat harvennettu. Jes! Yhden villaantuneen vadelmapuskan sisältä löysin mustaherukkapuskan... Tuumattiin että jos vadelmaliköörit uhkaa loppua (tuskin), niin annetaan vadelmapuskien sitten villaantua uudelleen.

Tässä vielä jääteen ohje, joka tuntui menevän kerralla putkeen. Ainakin tytölle kelpasi. Neiti oli varsin onnellisen näköinen tätä ensimmäisen kerran maistettuaan ja kuulemma huomenna saisi tehdä lisää. Aikuisten versioon voisi kokeilla lisätä tilkan kumkvattilikööriä. En tiedä sopisiko se, mutta ajatus kuulostaa hyvältä.

Jäätee 

1l vettä
4 teepussia (esim. Persian Earl Grey)
3rkl hunajaa
muutama mintunoksa
(sitruunaviipaleita)

  Kiehauta vesi ja hauduta teepusseja pakkauksen ohjeen mukaan. Itse pidin kaksi minuuttia ja se riitti tämän teen kanssa. Sekoita hunaja teen joukkoon. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin.
  Lisää kannuun jäitä, muutama mintunoksa ja halutessasi hyvin pestystä sitruunasta leikattuja viipaleita. Tarjoa heti.


10 kommenttia:

  1. Mun on tullut monesti ostettua jäätee valmiina, vaikka sen tekeminen tosiaan ois ihan hirmu helppoa itsekin. Täytyy ehkä ensi kerralla koittaa ihan omatekoista :)

    VastaaPoista
  2. Tee ihmeessä itse! Ottaahan se jäähtyminen toki aikansa, mutta on se odottamisen arvoista.

    Ajattelin seuraavaksi kokeilla millaista tulisi kookosteestä, kun se muuten kuuluu meidän perheen suosikkeihin. Olisin käyttänyt sitä jo nyt, mutta kaapissa oli vaan yksi pussi jäljellä. Katoavaisia nuo makuteet :)

    VastaaPoista
  3. Ostin viime kesänä jonkun pientuottajan, en nyt muista nimeä, lantrattavaa persikka jääteetä. Se oli kans ihan mielettömän hyvää!

    Saiskohan tota itsekin tehtyä lantrattavaksi versioksi, jos tekisi vähän tujumpaa tavaraa...?

    Tämä on muuten hyvä tuliaisidea kun on menossa kesäkuumalla kyläilemään johonkin! :)

    VastaaPoista
  4. Jos Nanne testaat semmoista, niin kerro miten onnistui!

    VastaaPoista
  5. luulis että jos tekee irtoteestä niin saisi ainakin tarpeeksi tujua "tiivistettä". pikku-paussissa tehdään aina sellainen väkevä litku johon lisätään kuumaa vettä päälle ihan normiteenä siis. siitä olisi kätevä tehdä sekoituksiakin makunsa mukaan.

    VastaaPoista
  6. Jääteetä voisikin kesällä tehdä. Saisi teevarastoja vähän pienenemään.:)

    Meillä laitettiin perunat ja sipulit tänä vuonna "lainamaahan". Kasvimaata ei olla vielä päästy kylvämään, kun sinne on pesiytynyt sitkeä rikkaruoho ja sitä nyt koitetaan myrkyttää ensin pois. Yrtti- ja mansikkamaan, vadelmapenkit ja maa-artisokkarivin sentään sain jo kasvimaan reunoilta kuntoon. Tänä vuonna ei auta muu kuin kylvää nopeasti kasvavia lajikkeita. Jos ylipäätään päästään mitään kylvämään. No, sitten säästyisi ainakin kitkemiseltä.;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Hanska vinkistä! Täytyy tehdä joku irtotee-testailukin.

    Tympeitä tuollaiset sitkeät rikkaruohot. Mä aina välillä tuskastun pihan vallanneisiin nokkosiin, voikukkiin ja sammaleen ja tekisi mieli myrkyttää koko piha ja lyödä varuuksi vielä asfaltti päälle :D

    VastaaPoista
  8. Kiitos helposta ja varmasti maistuvasta reseptistä! Ollaan teen suurkuluttajia ja jäätee ollaan aina ostettu kaupasta.Tänä kesänä Rouva tekeekin sitten itse :)Minttukin kasvaa jo valmiiksi omalla terassilla ruukussa :D

    VastaaPoista
  9. Kiva, Peggy että kelpaa :) Mä ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla laittaa tuonne muutaman appelsiiniviipaleen. Vielä en tiedä miten sopii, mutta kokeillaan :)

    VastaaPoista
  10. Varmasti sopii hyvin :) Minäkin taidan kokeilla molempia versioita, sitruuna ja appelsiini. Odotan innolla jo aurinkopäiviä, jotta pääsen reseptiä kokeilemaan!

    VastaaPoista