12. toukokuuta 2013

Sinulle Äiti! - Äitienpäivän mansikkainen juustokakku... tai Kääpiölinnan kalteva torni!

Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää kaikki äidit! Itse sain viettää ensimmäistä äitienpäivää äitinä 12 vuotta sitten. Kahden muksun äitinä tämä taitaa olla kolmas äitienpäivä. Muistan, kuinka nuorena ajattelin, että minähän en lapsia halua. Kuinka ollakaan, mieli muuttui matkan varrella. Enkä voi, enkä halua kuvitella elämää ilman noita rakkaita ipanoita. Olen todella onnekas, että sain nämä kaksi lapsukaista elämääni. Kiitos siis, että olette olemassa.

Samaan hengenvetoon tahdon sanoa kiitoksen myös omalle äidilleni. Harmi, että äiti asuu niin kaukana, että joudun syömään hänenkin osuuden äitienpäiväkakusta. Paljon voisin kertoa, mutta todettakoot lyhyesti, että mulla on maailman paras äiti <3

Äitienpäiväksi tein (ihan itte) mansikkaisen juustokakun, joka taitaa olla jotain täytekakun ja juustokakun väliltä. Mä oon aina haaveillut korkeasta kakusta ja nyt sellaisen sain. Kakun teko ei vaan mennyt ihan putkeen, sillä pohja hieman kärähti toiselta reunalta. En oikein ymmärrä, miten kakku voi palaa toiselta reunalta, kun toinen reuna on ihan vaalea?!? Lisäksi kakusta tuli yhtä vino ja vinksahtanut kuin tekijästänsäkin, eikä yksikään kerros ole yhtä paksu. Kiillekerroskin puuttuu lähes kokonaan kakun yhdeltä reunalta, mutta ei haittaa! Pikku viku, niinkuin pikkumies sanoisi. Reunoille pursottelin kermaa, että tuosta tulisi edes pikkaisen nätimpi. Maultaan kakku oli ihan ok, ei liian makeaa vaan mukavan mansikkaista. Ohjeen alkuperää en valitettavasti enää muista, eikä internetin ihmeellinen maailma osannut tuossa kohtaa auttaa.

Mansikkainen juustokakku

(10-12ann.)

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1-1,5dl laimennettua sitruunamehua
Täyte:
1l tuoreita mansikoita (laitoin 6dl pakastemansikoita sulatettuna)
9 liivatelehteä
1,5dl sokeria
1tl vaniljaskeria
3dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1dl laimennettua sitruunamehua
Kiille:
2 liivatelehteä
1,5dl kuumaa makeutettua mansikkamehua
Koristeluun:
0,5l mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
(laitoin valkosuklaata ja sokerimassasydämiä)
Lisäksi halutessa:
4-5dl vispi- tai kuohukermaa
3-4tl vaniljakreemijauhetta

  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina nostellen tasaiseksi ja kumoa sitten voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 20-22cm). Paista 225 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Peitä kakku foliopalalla, jos pinta tummuu liikaa.
  Valmista täyte. Soseuta mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne ja kaada enin neste pois. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Yhdistä tuorejuusto, sokerit ja mansikkasose ja sekoita tasaiseksi. Nostele kermavaahto joukkoon. Kaada liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen.
  Kumoa ja leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Pese kakkuvuoka ja laita vuoan pohjalle pala leivinpaperia. Tee leivinpaperista lisäreunat kakkuvuokaan. Nosta ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle ja kostuta laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle kerros täytettä. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Toista, kunnes levyt on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kerros täytettä. Anna kakun hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  Valmista kiille liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne sitten kuumaan mehuun. Anna mehun jäähtyä ja valele mehu kakun päälle. Hyydytä kakku viileässä.
  Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja sitruunamelissalla tai sulatetulla valkosuklaalla ja sokerimassasydämillä tai -kukilla.
  Halutessasi  vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaahdottamisen loppupuolella kreemijauhe ja pursota vaahto kakun reunoille ja/tai päälle.

 


6 kommenttia:

  1. Mäkin olen aina vannonut että lapsia en hanki. Rakastan veljeni lapsia ihan ylikaiken mutta vielä ei ole tullut tunnetta että kaipaisin omia lapsia. Mutta mitä vanhemmaksi tulee,sitä paremmin ymmärtää myös sen asian,että lapsia ei tehdä vaan niitä saadaan. Olen onnellinen kaikkien niiden ihmisten puolesta jotka niitä ihania pikkuriiviöitä ovat saaneet!! <3
    Eihän sitä koskaan tiedä mitä tämä elämä vielä omallekin tielle kuljettaa... :)

    VastaaPoista
  2. ..ja hyvännäköistä kakkua olit taas taikonut!! :)

    VastaaPoista
  3. Totta! Lapset eivät ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kyllä mä tänään tosin naureskelisin, että jos mulla ei olisi lapsia, niin saisin nukkua myöhään, mulla olisi siisti koti ja saisin mennä ja tulla miten haluan. Mutta totesin kyllä heti perään, että en lapsistani luopuisi, niin riiviöitä kuin välillä ovatkin. Ehkä mä joskus saan sitten nukkua ja pitää kodin siistinä :D

    Niin ja kiitos :D

    VastaaPoista
  4. Quality pοsts is the key to interest the
    viѕitors to ρay a quick vіsit the web рage, that's what this web site is providing.

    my webpage: prweb.com

    VastaaPoista