28. toukokuuta 2013

They got food and I wanna bite... - jauhelihalaatikkoa ja avokadodippiä

Avokado ei oikein kuulu mun lemppareihin, mutta yritän sitäkin oppia syömään. Guacamole uppoaa jo, mutta sitä paljon kehuttua avokadopastaa en suostu testaamaan. Ehkä sekin päivä joskus koittaa, mutta ei vielä. Tätä Pirkasta löytynyttä dippiohjettakin oon pyöritellyt käsissä hyvän tovin, mutta aina sysännyt syrjään ja odottamaan testattavaksi pääsyä. Testipäivä koitti sitten tänään. Mun minttu vaan oli niin onnettomassa kunnossa, että korvasin sen ruohosipulilla, mutta muuten tein kutakuinkin ohjeen mukaan. Dippi osoittautui kivan miedoksi ja oikein hyväksi, joten taas ollaan vähän lähempänä avokado- kammon voittamista! Jes! Dipin kanssa popsittiin kirsikkatomaatteja, kurkkua, kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa ja mozzarellaa.

Ruoaksi oli varsin yksinkertaista, mutta hyvää peruna-jauhelihalaatikkoa. Tacomausteen voi korvata muillakin mausteilla maun mukaan. Valmis mausteseos on vaan niin ihanan helppo heittää jauhelihan joukkoon, eikä tarvi miettiä mausteita sen kummemmin.

Texmex-jauhelihalaatikko

8-10(n.750g) perunaa
4 valkosipulinkynttä
400g jauhelihaa
1 punasipuli
1pss taco-mausteseosta
4dl maitoa
Pinnalle:
2-3dl juustoraastetta
Voiteluun:
öljyä tai margariinia

  Kuori ja viipaloi perunat parin millin viipaleiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannussa omassa rasvassaan tai tilkassa öljyä. Lisää hienonnettu punasipuli joukkoon ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta jauhelihaseos tacomausteella.
  Lado laakeaan, voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna- ja valkosipuli- viipaleita sekä jauheliha-sipuliseosta. Kaada maito vuokaan.
  Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla ensin 40 minuuttia. Ripottele juustoraaste pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummuu liikaa, voit heittää päälle palan foliota.


Avokadodippi

1 avokado
2dl turkkilaista jogurttia
1,5rkl hunajaa
1rkl sinappia
3rkl tuoretta ruohosipulia tai minttua
0,5tl suolaa

  Kuori avokado ja poista kivi. Soseuta avokado sauvasekoittimella. Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Tarjoa erilaisten vihannesten dippinä.


5 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloista ruokaa & ihania kurkkuperhosia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ajattelin, että neiti ilahtuisi noista perhosista, mutta eipä tuo edes huomannut niitä. Täytyy varmaan jatkossa tehdä jalkapallokoristeita, niin sitten ne varmaan kiinnostaisivat.

    VastaaPoista
  3. Nami mitä ruokaa! Tuolla tacomausteseoksella tulee hyvä jauhelihakeittokin kun lisää vielä hieman tomaattipyrettä. =)
    Mä tykkään kamalasti avocadoista mutta kerran erehdyin kokeilemaan sitä makaronilaatikkoon. :X
    Perheen pienin, joka syö kaikkea ja paljon.. kalaöljyt, pihlajanmarjat, viinimarjat jne.. on herkkua. Mutta kun maistoi tuota avocadoa ruuassa niin ilme oli näkemisen arvoinen!
    Toinen kyllä koitti syödä uudelleen, mutta puistatus tuli ja ilmeestä näki hämmästys että voiko jokin todella maistua pahaltakin?!? :D

    VastaaPoista
  4. :DDD Ihana :D Kieltämättä tuollainen makaronilaatikko kuulostaa aika erikoiselta :D

    VastaaPoista