4. kesäkuuta 2013

I love it and I need it - mielettömät raparperi-kookosmuffinit!

Aamupäivällä raparperipuskien vieressä seistessä muistui mieleeni Maku- lehdessä ollut raparperi-kookosmuffinien ohje. Kun ohjeen ensimmäisen kerran näin, tiesin heti että näitä on pakko tehdä! Kookosta ja raparperia, aivan parasta! Kun keli oli varsin viileä ja pikkumies halusi jo tupaan, nappasin muutaman raparperin mukaan toivoen, että kaikki tarvittavat ainekset löytyisi kaapista. No, ei löytynyt, mutta ohjetta soveltaen sain aikaiseksi 12 hurjan ihanaa muffinssia! Vajavaisista aineksista johtuen perunajauhot vaihtuivat ohrakkaaseen, juokseva margariini voisulaan ja kerma täysmaitoon. Raparperiakin lipsahti vähän enemmän.... Mutta, lämpimänä nämä olivat niin ihania, että olisin voinut itkeä tirauttaa pelkästä ilosta. (Ja väsymyksestä, kun joku on käynyt vaihtamassa meidän ihanan kiltin pikkumiehen aikamoiseen termiittiin, jolla on yhtä kova oma tahto kuin äidillänsäkin...)

Raparperi-kookosmuffinit
(12kpl)

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5dl ohrakasta tai perunajauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1dl täysmaitoa tai kuohukermaa
3-4dl raparperia paloina
Kuorrutus:
2,5dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1dl sokeria
1tl sitruunamehua

   Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja neste. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat.
  Asettele 12 isoa, paperista muffinivuokaa pellille. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  Ota muffinit hetkeksi pois uunista ja levitä kookosseos niiden päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kookostäyte on saanut kauniin ruskean värin.


5 kommenttia:

  1. Mulla on kauhea ennakkoluulo tota kookosta kohtaan. Joskus pienenä olen maistanut Bounty-suklaata, joka ei istunut mun makunystyröihin ei sitten yhtään. Mutta ehkä pitäisi voittaa omat ennakkoluulonsa ja kokeilla vaikka näitä muffinsseja! :)

    VastaaPoista
  2. En mäkään ennen tykännyt kookoksesta, mutta nyt tuo on suurta herkkua! Tosin Bounty-suklaasta en tykkää vieläkään.

    VastaaPoista
  3. Bounty-suklaan ansiosta kookos oli vuosia inhokki! Uskaltauduin sitä itse lopulta kokeilemaan leivonnassa ja ihastuin. Katselin viikonloppuna tätä samaa ohjetta, on varmasti aivan ihania muffinsseja.:)

    VastaaPoista
  4. Suosittelen Melody testaamaan näitä! Ovat mahdottoman hyviä! Ja vaikka ohjeessa sanottiin, että olisivat parhaimmillaan lämpöisinä, niin hyvältä maistuvat vielä näin seuraavanakin päivänä. Huomiselle näitä tuskin jää :D

    VastaaPoista
  5. Nyt on näitä kokeiltu ja olivat kyllä ihan mielettömiä!! Tuo kuorrutushan oli aivan taivaallista.:D

    VastaaPoista