4. kesäkuuta 2013

Levottomat jalat - broilerin koivet rusinoiden, persikoiden ja mantelin kera

Nostalgiakorttien kätköistä löytyi ohje päivän lievästi omituiseen, mutta oikein ihanaan ruokaan. Jopa lapset tykkäsivät ja pikkumies hoki syödessään, että "hyvää ketta". Siis kastiketta. On aina ilo ja onni löytää ruokia, joista lapset tykkää. Niitä kun ei kauheasti ole. Mies oli aluksi hieman epäileväinen ruoan suhteen ja hämmentyneenä pyöritteli lautasella sulassa sovussa majailevia rusinoita ja persikkaviipaleita. Myönsi kyllä, että ruoka oli kaikista ennakko-luuloista huolimatta varsin syötävää. Pihiyksissäni ja laiskuuksissani vaihdoin kokonaisen broilerin koipi-reisiin, mutta ihan hyvin tämän sai niistäkin tehtyä. Jostain syystä nämä sekamelska-koivet saivat päässäni soimaan Hassisen koneen Levottomat jalat... Eli sellaisia tarjolla tänään.

Broilerinkoipia, persikkaa ja mantelia
(4ann.)

1 iso tuore tai pakastettu, sulatettu broileri tai 4 maustamatonta koipi-reisipalaa
0,5 sitruunaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
1tlk(n.300g) persikoita mehussa
1,5dl vettä
vajaa puolikas lihaliemikuutio
vajaa 1dl rusinoita
1dl portviiniä
2tl maissijauhoja
1tl soijaa
inkivääriä jauheena
1dl kuohukermaa
0,5dl mantelilastuja
1rkl margariinia

  Kuivaa broileri tai koivet talouspaperilla, hiero kauttaaltaan sitruunalla. Jaa kokonainen broileri 8 osaan. Koivet voi käyttää sellaisenaan.
  Kuumenna öljy padassa tai suuressa paistokasatissa. Ruskista lintupalat kauttaaltaan, noin 10 minuutin ajan.
  Kiehauta lihaliemi. Valuta persikat. Kaada tölkin mehu broilerien päälle ja lisää kuuma lihaliemi. Peitä kannella ja anna linnun poreilla heikolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  Laita rusinat portviiniin imeytymään noin 15 minuutiksi. Lisää rusinat ja viini pannulle kypsennyksen puolivälissä.
  Nosta broilerit lämpimään kulhoon tai uunivuokaan. Sekoita maissijauhot pieneen vesitilkkaan ja vatkaa se paistoliemeen. Mausta soijalla ja inkiväärillä. Lohko persikat ja pane kastikkeen joukkoon. Kiehauta kastike.
  Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja hämmennä se kastikkeeseen. Kaada kastike broilerien päälle. Ruskista mantelilastut margariinissa ja ripota ruoan pinnalle.
  Tarjoa riisin ja salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin rohkeammin lisätä rusinoita ruokaan.
    Kun olin siellä tätini luona Lontoossa, hän pisti aina salaattiinkin rusinoita. Aluksi vähän karsastin ajatusta, mutta maistettuani totesin että sopivat oikein hyvin. Yleisesti olen sitä mieltä että rusinat rusinoina, ja esim. pullat pullina ilman rusinoita.
    Suklaarusinat kyllä uppoavat vähän turhankin hyvin... ;)

    VastaaPoista
  2. Ei mullakaan ole mitään suklaarusinoita vastaan :D Aivan liian vähän tulee käytettyä rusinoita sapuskoissa. Hyvinhän ne yleensä sopii, mutta jostain syystä ne aina jää kaappiin. Tämänkin kohdalla mietin, että laitanko ollenkaan, mutta onneksi laitoin :)

    VastaaPoista