21. tammikuuta 2014

Girls just wanna have lunch - munakas sienimuhennoksella

Kaappien tyhjäys jatkuu aina vaan ja päivän lounas syntyi täysin kotoa löytyvistä aineksista. Sienimuhennos on aina ollut mun suurta herkkua ja sitä tulee tehtyä aina silloin tällöin joko lämpimien leipien päälle tai munakkaan täytteeksi. Tottahan tuoreet sienet olisivat parempia, mutta kyllä tämä tölkkisienistä tehty muhennoskin on hyvää. Aivan kaikkea tuosta muhennosmäärästä en munakkaan sisälle laittanut, vaan osan jätin leipien kanssa syötäväksi. 




Munakas sienimuhennoksella
(2ann.)

3 kananmunaa
0,5dl vettä ja/tai kermaa
0,25tl suolaa
ripaus valkopippuria
1rkl margariinia paistamiseen
Sienimuhennos:
1tlk(290/170g) herkkusieniviipaleita
1 sipuli
2rkl margariinia
1rkl vehnäjauhoja
1,5dl kermaa
1dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  Valmista ensin sienimuhennos. Kaada hyvin valutetut sienet pannulle ja kuumenna välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle sipulit ja rasva ja jatka kypsentämistä, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuliseoksen pinnalle ja lisää nesteet samalla hyvin sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia hiljalleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen.
  Sekoita munakkaan ainekset juuri ja juuri sekaisin. Laita rasva pannulle ja kuumenna, kunnes se saa aavistuksen väriä. Kaada munakasmassa pannulle. Munakkaan kypsyessä siirtele massaa ristiin rastiin puulastalla ja ravista pannua, jottei munakas tartu pohjaan kiinni. 
  Kaada munakas lautaselle, lisää toiselle puolelle munakasta sienimuhennos ja taita toinen puoli muhennoksen päälle. Tarjoa heti.

4 kommenttia:

  1. Kivoja tämmöiset "kaapin tyhjennysohjeet". :) Sienimuhennos munakkaassa oli itselleni uusi juttu, täytyy testata ensi kerralla munakasta tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä "otetaan mitä on"-ruoista syntyy yleensä parhaat herkut :) Sienimuhennoksella täytetty munakas on kyllä niin tuhtia syötävää, että nälkä pysyy hyvän tovin poissa.

      Poista
  2. Oi että mitä herkkua. Munakas sienimuhennoksella täytyy kokeilla.:) Ollaan sienifaneja miehen kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankos oikein, että oot myös innokas sienestäjä? Metsäsienillä tämä olisi taatusti vielä parempaa, mutta mun sienestystaidoilla täytyy tyytyä tölkkisieniin :)

      Poista