11. tammikuuta 2014

Game of love - riistaa rakkaudella

Mua alkoi taas ahdistamaan, kun pakastin ja ruokakomerot ovat pullollaan tavaraa. Päätin (taas kerran), että toistaiseksi ruokaa valmistetaan käyttäen ensisijaisesti kaapista löytyviä aineksia. Ostetaan vain mitä oikeasti tarvitaan ja ylimääräiset heräteostokset saa luvan jäädä kauppaan. En tiedä kauanko tämä mun innostus kestää, mutta pakkohan noita ruokia on joskun poiskin käyttää.

Päivän ruoan tein täysin sen mukaan, mitä kotoa löytyy. Kun ruoassa on lihaa ja paljon sipulia, ei se voi kovin pahasti mennä pieleen. Parasta oli kuitenkin kauan uunissa muhineet valkosipulinkynnet ja pinnalla olleet hieman kärähtäneet sipulit. Vielä kun olisi ollut jotain tuoretta yrttiä padan päälle... Yleensä en kauheasti riistakäristyksestä piittaa, sillä siitä on vaikea saada mureaa. Tämä pata oli kuitenkin oikein maukasta ja tällä kertaa lihaa sai syötyäkin.




Riistakäristys uunissa

n.300g riistakäristystä
öljyä
1tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 iso sipuli
4 suurta valkosipulinkynttä
5dl vettä
1 lihaliemikuutio

  Ruskista käristysliha kuumalla pannulla öljyssä parissa erässä. Nosta palat pieneen uunivuokaan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lohko sipuli, viipaloi valkosipulinkynnet reiluiksi viipaleiksi. Kuullota sipulilohkoja hetki pannulla ja lisää ne sekä valkosipulit pataan. Kaada päälle vettä siten, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna joukkoon liemikuutio.
  Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa perunan ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti