7. tammikuuta 2014

Paluu arkeen oli edessä - arjen helppo tonnikala-riisilaatikko

Tänään alkoi arki toden teolla, kun mies painui kahden viikon loman jälkeen iltavuoroon. Onneksi tämä on tällainen tynkäviikko, joten saa edes hieman pehmeämmän laskun. Mä en edelleenkään näistä iltaviikoista tykkää, mutta ei auta. Ruoat saa tällä viikolla olla hyvin yksinkertaisia, ettei kaikki aika menisi keittiössä. Tekemistä kun tuntuu piisaavan. Tämän päivän ruoka syntyi "otetaan mitä on"- periaatteella. Vallan kelpo arkiruoka tästä syntyi ja valkosipulimajoneesilla höystettynä maistuikin ihan hyvältä. 




Tonnikala-riisilaatikko

4dl basmatiriisiä
8dl vettä
1tl suolaa
2tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
2rkl chilikastiketta
ripaus kuivattua tilliä
ripaus rouhittua mustapippuria
0,5-1pss pakastemaissia tai -herneitä
3dl maitoa
2dl ruokakermaa
Päälle:
n.2dl juustoraastetta
muutama kirsikkatomaatti

  Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Meillä suositaan tahmaista riisiä, jolloin riisi lisätään heti kylmään veteen ja keittoaika lasketaan siitä, kun vesi alkaa kiehua. 
  Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulisilppua hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon valutettu tonnikala ja anna sen lämmetä hetki. 
  Sekoita riisin joukkoon jäiset kasvikset, tonnikala-sipulisilppu, chilikastike ja mausteita maun mukaan. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita maito ja kerma keskenään ja kaada vuokaan.
  Ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta ja viipaloituja kirsikkatomaatteja. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan käyty koko ajan normaalisti töissä, mutta kyllä nämä pyhäpäivät ovat sen aiheuttaneet, että arki on jotenkin ihan sekaisin. Kyllä tänään väsytti ja ketutti mennä töihin!!! Mutta kyllä se kai tästä taas lähtee, kun saa rytmistä kiinni kunnolla. Seuraava ylimääräinen vapaa taitaakin olla "vasta" helmikuun alussa, kun lähdemme isännän kanssa työkavereiltani saadulle häälahjaristelyille. Sitä innolla odottaen jaksaa kyllä mennä läpi sateisen ja harmaan tammikuun! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo ylimääräiset pyhät vaan kummasti sekoittaa arkea ja normi rytmiin on mukamas kauhean vaikea päästä. Kuulostaa ihanalta tuo risteily! Meilläkin oli haaveissa laittaa muksut joksikin viikonlopuksi mummolaan ja tehdä joku reissu ja käydä samalla jollain keikalla. Mutta kurkistus tilille sai ne haaveet hetkeksi jäihin :(

      Poista