Eilinen päivä keittiössä oli taas melkoista säätöä. Näppäränä tyttönä sain jauheesta tehdyn béarnaise-kastikkeen juoksettumaan ja onnistuin pilaamaan suklaamoussekakun ensimmäisen suklaasatsin jotenkin kummasti. Kun sekoitin keltuaiset suklaan sekaan, oli lopputuloksena kova suklaaklöntti. Mutta jotain hyvääkin sentään, sillä kakkuun tehty hasselpähkinämarenkipohja onnistui yli odotusten! Maustetut marengit ei yleensä oo mun juttu, sillä mokaan ne aina jotenkin. Mutta nyt tuo meni nappiin. Eikä se ensimmäisen suklaasatsin pilaaminenkaan harmita enää, sillä tein moussen sitten Budapestista ja kakusta tuli loistava. Pohjasta tulee mieleen geisha ja täyte on muuten vaan hyvää. Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä täytteeseen jotain muuta suklaata kuin Budapestiä, joka sisältää vehnäjauhoja. Lisäksi kakku säilytetään pakastimessa ja siitä voi leikata vain tarvittavan määrän kerrallaan. Ei siis tartte syödä koko kakkua. Vaikka luulen, ettei tuo kauaa meillä vanhene... Vielä kun joskus jaksaisi opetella suklaan temperoinnin, niin saisi noista koristeistakin kauniin kiiltäviä.
Kun eilinen päivä tökki keittiössä, niin tänään on puolestaan ongelmia sähkölaitteiden kanssa. Päivällä ainoastaan mun koneesta katosi oudosti nettiyhteys, vessan lamppu räpsyy vain mun käydessä vessassa ja nyt kuvia koneelle siirtäessä muistikortinlukija kiukutteli. Taidanpa loppupäivän kiertää sähkölaitteet kaukaa...
Kun eilinen päivä tökki keittiössä, niin tänään on puolestaan ongelmia sähkölaitteiden kanssa. Päivällä ainoastaan mun koneesta katosi oudosti nettiyhteys, vessan lamppu räpsyy vain mun käydessä vessassa ja nyt kuvia koneelle siirtäessä muistikortinlukija kiukutteli. Taidanpa loppupäivän kiertää sähkölaitteet kaukaa...
Jäädytetty Budapest-moussekakku
Pohja:
3 valkuaista
1,5dl sokeria
120g jauhettua hasselpähkinää
Täyte:
150g(n.15kpl) Budapest-suklaakonvehteja
(tai muuta tummahkoa suklaata)
(tai muuta tummahkoa suklaata)
3 kananmunaa
1rkl vahvaa kahvia
1rkl sitruslikööriä (voi jättää pois)
2dl vispikermaa
Koristeluun:
n.50g tummaa suklaata
Säädä uuni 175 asteeseen. Aseta
irtopohjavuokaan (halk. 24cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele
vuoan reunat. Jauha pähkinät jauheeksi tai käytä valmista
hasselpähkinäjauhetta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
sekoita sokeri vaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti
hasselpähkinäjauhe vaahtoon. Levitä seos vuokaan ja kypsennä
uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen
irrottamista ja jäähdytä pohja ritilällä. Pese ja kuivaa vuoka
ja aseta pohjalle uusi leivinpaperi.
Valmista täyte. Erota munista keltuaiset ja
valkuaiset. Sulata suklaakohvehdit vesihauteessa tai varovasti
mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa keltuaiset hyvin suklaan
joukkoon. Lisää kahvi ja likööri, sekoita tasaiseksi. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostellen suklaaseokseen. Vatkaa
kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdot varovasti keskenään.
Irrota paistopaperi pähkinämarenkipohjasta
ja pane pohja takaisin vuokaan. Kaada suklaamousse päälle ja
tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään 4
tuntia.
Sulata suklaa koristelua varten ja levitä
leivinpaperille tai pursota kuvioiksi. Anna jäähtyä kylmässä.
Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua ja
pistele rikottuja suklaalevyn palasia tai pursotettuja kuvioita
moussen pintaan juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Suklaamoussekakkua voi leikata
jäisenä, joten sitä voi tarjota sopiviksi annoksiksi leikattuna ja
säilyttää itse kakun pakastimessa.
Ne päivät, jolloin kaikki menee pieleen... Niin tuttua. Mutta kakku näyttää kyllä ihan superherkulliselta. Kaikella on tarkoituksensa :) Ihana! Ja tsemppiä ikävänpäivänpilven puhaltamiseen pois pääsi päältä!
VastaaPoistaKiitos :) Eilen onnistuin vielä rikkomaan vintin oven lukon, mutta onneksi mies sai sen korjattua. Tämä päivä vaikuttaa edes vähän paremmalta, tosin ruoka on vasta tulella....
PoistaVoi, kun on kaunis ja herkullisen näköinen leivonnainen <3
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaVau - hieno sovellus! Rakastin pienenä budapestejä ja niitä sai vain mummolasta... muistoja. ;)
VastaaPoistaKiitos :) Hassu sattuma, sillä kun sain kännykkään viestin sun kommentista, olin just kertonut omista mummolamuistoista liittyen Mustan kissan tangoon. Aika ihanaa, miten pienet asiat voi nostaa paljon muistoja mieleen <3
Poista