Kiusaukset tuntuu meidän perheessä olevan melko harvinaista herkkua. Eihän näissä mitään ihmeellistä ole, mutta jostain syystä ei vain tule kovin usein tehtyä. Jos valita saa, niin mieluummin käytän muutaman ylimääräisen minuutin perunoiden kuorimiseen ja suikalointiin kuin käytän valmiita pakasteperunoita. Kyllähän ne pakasteetkin välillä ja hätätapauksessa menee, mutta jotenkin en vaan tykkää niiden mausta.
Kirjolohikiusaus
6 (n.1kg) jauhoisia perunoita
300g kirjolohifileetä
1 pieni sipuli
tuoretta tilliä
vajaa 1tl suolaa
mustapippurirouhetta
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
Kuori ja suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun vuokaan kerros perunasuikaleita, päälle sipulia, lohta ja tilliä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Tee toinen kerros samoin ja ripottele päälle vielä perunoita. Kaada vuokaan kerma ja maito. Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Meillä sit taas syödään kiusauksia joka viikko. Suosikkia on jauhelihakiusaus. Mutta joskus tehdään myös broisku-, kinkku- tai kylmäsavulohikiusausta. Helppo ja hyvä ruoka. Ja suhteellisen halpa.
VastaaPoistaTäytyis kyllä useammin tehdä tällaisia sapuskoja. Jauhelihakiusaus saattaisi upota noille ipanoillekin :)
Poista