9. tammikuuta 2014

Siitä syntyy soppa... - pikainen papu-jauhelihasoppa

Arjen helpoilla ja nopeilla ruokaohjeilla jatketaan. Tämän keiton tekemiseen ei kauaa mene ja nachojen sekä juustoraasteen kanssa tarjottuna on ihan hyvää arkiruokaa. Keiton joukkoon voi halutessaan lorauttaa chilikastiketta, mutta jätin sen tällä kertaa pois, että tuo pikkumieskin suostuisi keittoa syömään.




Tomaattinen papu-jauhelihakeitto

300g jauhelihaa
tilkka öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1tlk ruskeita papuja
1pss(250g) pakastekasvissuikaleita
1tlk(500g) paseerattua tomaattia
5dl vettä
1 lihaliemikuutio
1tl ruokokidesokeria
suolaa
mustapippuria
timjamia
Tarjoiluun:
nachoja 
juustoraastetta

  Kuumenna tilkka öljyä kattilan pohjalla ja lisää jauheliha. Kypsennä hetki ja lisää silputtu sipuli, murskattu valkosipuli sekä hienonnettu chili (poista siemenet halutessasi). Anna hautua muutama minuutti.
  Lisää kattilaan huuhdotut ja valutetut pavut, paseerattu tomaatti, vesi ja liemikuutio. Mausta ruokokidesokerilla ja maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta timjamilla ja lisää tarvittaessa muita mausteita (ja loraus chilikastiketta).
  Tarjoa keitto nachojen ja juustoraasteen kera.

2 kommenttia:

  1. Tämä vois kelvata Sohkullekin.... täytyy testata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ja kerro miten kävi :) Anna Sohkulle chilikastikepullo viereen, niin vois upota vielä paremmin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...