4. helmikuuta 2014

Addicted to you - koukuttavat ruiskorput

Tytöllä on viikonloppuna rankka jalkapalloturnaus Oulussa ja siitä johtuen täytyi neidille aloittaa hiilaritankkaus. Onneksi valmentajalta tuli jonkinlaista listaa siitä mitä pitäisi syödä, sillä enhän minä tällaisista  muuten tietäisi mitään. Koska korputkin olivat suositeltujen ruokien listalla, sain vihdoin hyvän syyn kokeilla nostalgiakorteista löytynyttä ruiskorppujen ohjetta. Ottaahan näiden valmistus hieman aikaa, mutta korppumäärä on sellainen, ettei heti luulisi loppuvan. Tosin mulla on jonkinlainen korppuriippuvuus, joka alkoi tyttöä odottaessa. Silloin taisi kulua korppupussi jos toinenkin. On siis aivan turha luulo, että voisin syödä vain yhden korpun kerrallaan. Onneksi nämä ovat niin pieniä, että huoletta voi syödä "muutaman". Taitaisi kuitenkin olla viisaampaa nostaa korppupurkit mun ulottumattomiin...




Ruiskorput
(n.100kpl)

5dl(250g) ruisjauhoja
5dl maitoa
25g hiivaa
2tl suolaa
1rkl siirappia tai sokeria
100g voita sulatettuna
9-11dl vehnäjauhoja

  Pane ruisjauhot turpoamaan maitoon 1-2 tunnin ajaksi. Lisää hiiva ja sekoita hyvin, jotta se liukenee täysin jauho-maitoseokseen. Sekoita joukkoon mausteet, sulatettu voi ja lopuksi jauhot. Vaivaa hetki ja anna taikinan kohota hyvin.
  Alusta taikina jauhotetulla leivinpöydällä kimmoisaksi ja kauli sitten noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla (halkaisija noin 5cm) kakkuja. Kohota ne vielä pellillä.
  Paista kakkuja 200 asteen lämmössä noin 12 minuutin ajan. Halkaise ne hieman jäähtyneinä haarukalla kahtia ja kuivata puolikkaita 75-100 asteisessa uunissa noin 3-4 tunnin ajan tai kunnes ovat aivan rapeita. Kääntele korppuja välillä kuivaamisen aikana. 
  Itse kuivatin korput tavallisessa uunissa kahdella pellillä. Vaihtelin vain peltien paikkaa välillä. 

6 kommenttia:

  1. Oikein paljon tsemppiä jalisturnaukseen jo nyt, en kuitenkaan muista ajallaan toivottaa!! :)
    Mulla sit taas on joku addiktio hapankorppuihin. En pysty syömään niitä vaan yhtä, vaan aina menee se lähes paketillinen.... :)

    VastaaPoista
  2. Hapankorput on mun toinen salainen paheeni :) Yhden jos syö, täytyy ottaa kolme lisää.

    Täällä jännitetään, että pääseekö likka sittenkään Ouluun :( Flunssa tuli takaisin ja jos ei kunnolla parane perjantaihin mennessä, joutuu jäädä kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemisia sinne ja täältä tulee sellaiset tsempit että tyttö pääsisi pelaamaan! <3
      Meillä on töissä kans melkein koko sakki kipeenä. Itse olen vielä toistaiseksi flunssan väistänyt, ja nyt pelkään että tulen juuri laivareissun ajaksi kipeäksi.. Eilen illalla & tänään aamulla otin lämmintä maitoa, ashwagandhaa ja kanelia ja toivon että se auttaa flunssan loitolla pitämisessä! :)

      Poista
    2. Mitä tuo ashwagandha on? Kuulostaa mielenkiintoiselta :) Mä itte sairastun flunssaan todella harvoin, mutta ukko ja likka tuntuu nappaavan kaikki mahdolliset pöpöt.

      Poista
  3. Onpas jänskiä korppuja, toivotan tyttärelle pikaista paranemista ja oikein mukavaa Oulun reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi niin huono tuuri, että tyttö joutuu jättämään reissun väliin. On aina vaan niin kipeä, ettei kyllä mitenkään voi mennä pelaamaan kolmeksi päiväksi :( Onneksi noita turnauksia tulee lisää.

      Poista