20. helmikuuta 2014

I'm a pasta man - pastasalaattia ja raviolivuokaa

Ruokaviikosta muodostui ehkä turhankin pastavoittoinen ruokasuunnitelmien mentyä uusiksi tytön pyynnöstä. Ensin pari päivää makaronilaatikkoa, päälle ravioli-pinaattilaatikkoa ja pastasalaattia. Luultavasti tämän jälkeen perunat kelpaa paremmin kuin koskaan.... Keittokirjahaastekin eteni tänään yhden kirjan verran, sillä ohje päivän ruokaan löytyi "Vie kielen - herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä"-kirjasta. Sen verran poikkesin ohjeesta, että tortellinit vaihdoin juustotäytteisiin ravioileihin. Salaatin ohjeen löysin ikivanhasta mapistani ja soveltelin sitä sen mukaa mitä kaapista löytyi. Salaatti oli aivan ihanaa, mutta raviolivuoka jakoi hieman mielipiteitä. Mun mielestä se oli ihan ok, mutta muksut eivät oikein ilahtuneet. Täytyy tosissaan tykätä pinaatista, jos tuota aikoo syödä.  

Kokkausinnostuskin tuntuu palailevan hiljalleen. Syytä onkin, sillä viikonlopulle on tehtävä yksi täytekakku ja yksi voileipäkakku. Voileipäkakku pääsee suloisen pikkumiehen synttäreille, täytekakun tein muuten vaan tytön hiihtoloman alkua juhlistamaan. Kavereille vink vink, että saapi tulla kakulle. Tosin ei lauantaina :)




Mozzarellasalaatti
(3-4ann.)

3dl kaurapastaa
vettä
suolaa
Marinadi:
0,5dl öljyä
1rkl punaista balsamicoa
2rkl appelsiinimehua
0,5-0,75tl suolaa
2tl sokeria
0,5tl rouhittua mustapippuria 
1tl valkosipulimurskaa
0,5dl tuoreita basilikan lehtiä hienonnettuna
125g mozzarellaa
1rs(250g) kirsikkatomaatteja
0,5-1 tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia
basilikanlehtiä koristeluun

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sekoita pasta marinadiin ja anna maustua jääkaapissa noin 2 tuntia.
  Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Vuoraa laakea tarjoiluastia salaatilla. Asettele päälle mozzarella, tomaatit ja marinoitu pasta. Koristele basilikan lehdillä. 




Ravioli-pinaattilaatikko
(8ann.)

500g juustotäytteisiä ravioleja tai tortellineja
Munamaito:
5dl maitoa
2,5dl Flora ruokaa
3 kananmunaa
1tl meiramia
1tl suolaa
0,25tl valkopippuria
Väliin:
150g pakastepinaattia
Pinnalle: 
0,25dl korppujauhoja
3rkl margariinia

  Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Laita puolet pastasta voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää pastakerroksen päälle sulatettu pinaatti ja loput pastat. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhot sekä margariininokareet. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. 




Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot

2 kommenttia:

  1. Toi salaatti vaikuttaa hyvältä. Meillä ollaan hulluna kaikkiin juustoihin ja mozzarella juusto kuuluu yksiin suosikeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mozzarella on yksi niistä harvoista juustoista, joita voisin syödä vaikka kuinka paljon. Liekö tuo mietous sitten syynä. Salaateissa ja leivän päällä toimii valtavan hyvin. Parasta tuossa salaatissa oli kuitenkin tuo marinoitu pasta :) Tietääpähän mitä huomenna syö lounaaksi.

      Poista