27. helmikuuta 2014

Sweet Like Chocolate - suklaalettuja suklaa-appelsiinikastikkeella

Eilinen kevyt keittoruoka suorastaan vaati jotain hyvää jälkiruokaa. Ja mikä voisi olla sen parempaa kuin suklaaletut suklaa-appelsiinikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa tarjottuna. Lätyistä paistoin pieniä tytön toiveen mukaan, vaikka itse haaveilin sellaisista isoista, ohuista räiskäleistä, joiden sisään olisi voinut kääriä jäätelöä ja lorauttaa päälle kastiketta. Vaikka eipä sillä muodolla ole niin väliä, makuhan se tärkein juttu on. Nämä lätyt olivat kyllä älyttömän hyviä ja suklaakastike muistutti maultaan aivan Fazeriinaa. Vaikka taikinasta tuli melkoinen kasa lättyjä, niin kummasti me saatiin neljään pekkaan tuhottua suurin osa. Ohje näihinkin on löytynyt Pirkasta. Annoksesta ei tullut mikään kaunokainen, sillä rehellisesti sanottuna en malttanut yhtään panostaa ulkonäköön. Oli liian kiire päästä syömään.... 


 
Suklaaletut ja -kastike

8dl maitoa
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2rkl öljyä
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Suklaa-appelsiinikastike:
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3rkl sokeria
1rkl maissitärkkelysjauhoja
2dl maitoa
1dl appelsiinitäysmehua
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
mansikoita

  Vatkaa maito ja munat keskenään. Lisää jauhot ja kaakaojauhe taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää rasva, sokerit ja suola. Anna lettutaikinan turvota noin 20 minuuttia. Paista taikinasta ohuita lettuja.
  Sekoita kaakao, sokeri ja maissitärkkelysjauhot pinnoitetussa kattilassa. Kaada joukkoon maito ja mehu. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia. Tarjoa kastike lämpimänä tai kylmänä lettujen kanssa. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä ja sulatettuja marjoja.

4 kommenttia:

  1. Mun silmiini tuo näyttää kauniilta ja aivan älyttömän herkullisen näköiseltä annokselta! Eipä tuossa itsekään sen enempää alkaisi sommittelemaan, jos saisi eteensä suklaalettuja jäätelön ja mansikoiden kanssa. Siinä tulisi taatusti kiire ottaa edes yksi kuva ennen kuin haarukka uppoaisi ensmäiseen lättyyn kiinni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, ei tuossa kauaa malta odotella, että saa iskeä haarukan lättyihin kiinni :D

      Poista
  2. Kaunis & mielettömän herkullisen näköinen annos on minunkin mielestäni!
    Voi olla että joudun itsekin letun/vohvelinteko hommiin tänään tai huomenna kun veljeni lapset saapuvat yökyläilemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Muksuille taatusti lätyt uppoaa :) Teillä taitaa olla melkoista vilskettä tiedossa viikonloppuna, mutta varmasti mukavaa.

      Poista