13. marraskuuta 2014

I feel just like a donut - superhelpot minidonitsit donitsikoneella

Oliskohan reilu vuosi sitten, kun mun oli aivan pakko saada uusi turhake, siis donitsikone. Mutta kuten mulle usein käy, jäi tämäkin vekotin kaappiin makaamaan ilman, että edes kurkistin paketin sisälle. Kun sattumalta näin Tarun Taikakakut-blogissa jutun suloisista donitsikoneella tehdyistä donitseista, muistin oman koneen olemassaolon ja tunsin pienen pistoksen sydänalassa. Vähän nolona kaivoin laatikon kaapista ja tuumasin, josko nyt olisi vihdoin aika kokeilla millaisia donitseja koneella saa tehtyä.

Itse donitsitaikina on hurjan helppo, eikä sen valmistamiseen mene montaakaan minuuttia. Itse paisto sen sijaan vaatii vielä hieman harjoittelua, sillä mun donitseista tuli melko littania. Koneen ohjevihon mukaan taikinaa olisi pitänyt laittaa vain teelusikallinen ja vaikka laitoin reilusti enemmän, oli se silti liian vähän. Mutta treeniä, treeniä, niin eikö se siitä ala sujumaan. 

Donitsit kuorrutin sulatetulla valkosuklaalla ja mansikkatomusokerista ja vedestä tehdyllä kuorrutteella. Yritin ensin tehdä suklaakuorrutteen, jossa suklaa sulatetaan kerman kanssa, mutta se meni pieleen ja päätyi roskiin. Seuraavaksi täytyy varmaan kokeilla Tarun kinuskikuorrutetta, kunhan vaan saan joskus tehtyä uuden satsin. Tai miksei noita tekisi vaikka heti, jos joku muu ne söisi. 

Muistin muuten just, että mun donitsikoneella ei oo vielä nimeä. Mulla on paha tapa ristiä kaikki laitteet jotenkin. Meiltä löytyy mm. pieni vihreä jäätelökone nimeltä Osmo, friteerauskeitin Jani-Petteri, savustin Arto, puuhella Alma, autot Veijo ja Veera. Myönnetään, ehkä hieman omituinen tapa, mutta en mä oo koskaan sanonutkaan olevani ihan normaali :D Miehen ehdotuksesta donitsikone ristittiin juuri Reinikaiseksi, tai kavereiden kesken Artturi vaan. 




Minidonitsit
(16kpl)

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
1 kananmuna

  Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella nopeasti taikinaksi.
  Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä.
  Kasta donitsit halutessasi suklaaseen, vesi-tomusokeriseokseen tai vaikkapa kinuskiin ja koristele nonparelleilla, sulatetulla suklaalla tai millä ikinä keksitkään.



4 kommenttia:

  1. Mulla otti sama donitsiohje Tarun blogista silmään. Mulla vaan ei ole tuollaista donitsikonetta, mutta donitsipelti löytyy. Pitäs varmaan kans kokeilla niiden tekemistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kuullut paljon hyvää tuosta donitsipellistä :) Kannattaa kyllä kokeilla, sillä olivat aika herkkua!

      Poista
  2. Kuola valuu... tosi herkullisen näköisiä, eikä kyllä näytä littanoilta... :)

    VastaaPoista