11. marraskuuta 2014

Six leg boogie - loistavat broilerinkoivet perunapedillä

Joskus ohje herkulliseen ruokaan löytyy täysin sattumalta. Näin kävi eilen, kun mietin, että mitähän sitä jaksaisi kokata. Selailin blogeja Top 100 ruokablogit -sivulla ja sattumalta silmiini osui Soppaa ja silmukoita-blogin Marjan postaama broileriruoka. Kuvassa ruoka näytti niin vastustamattoman hyvältä, että ruokapähkäilyt päättyivät siihen. Aiemminkin oon tehnyt koipia hyvin samalla tapaa, mutta tässä uutta oli voin sekaan silputtu ilmakuivattu kinkku. Voin kertoa, että ruoka oli juuri niin loistavaa kuin miltä näytti ja kuulostikin! Kiitos vielä hyvästä ohjeesta! 




Fantastinen paistettu broileri

1 kokonainen broileri (n. 1 kg)
tai 6 kpl maustamatonta broilerin koipi-reittä
1 sitruuna
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kourallista tuoretta timjamia
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
100 g huoneenlämpöistä voita
1 kg perunoita

  Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunivuoka sinne kuumenemaan. Huuhdo broileri ulko- ja sisäpuolelta ja kuivaa talouspaperilla. Erota sormilla nahka rintalihoista tai reisistä. Raasta sitruunan kuori, hienonna ilmakuivattu kinkku. Sekoita sitruunan ja kinkun joukkoon timjamin lehdet ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä voi. Työnnä seosta nahan alle ja hiero loput pintaan. Jos käytät kokonaista broileria, tee viillot reisiin ja leikkaa sitruuna kahtia ja työnnä puolikkaat broilerin vatsaan. Nosta broileri kuumaan uunivuokaan ja kypsennä uunissa n. 20 min.
  Pese ja lohko perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Ota broileri uunista. Ota broileri tai koipi-reidet vuoasta. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja laita perunat vuokaan ja pyörittele ne voisulassa. Nosta broileri(t) perunoiden päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna ruuan kypsyä vielä noin 40 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita päälle folio. Anna ruuan vetäytyä folion alla vielä 10 min uunista pois oton jälkeen ennen tarjoilua. Muista lusikoida ihanaa voilientä lihan ja perunoiden päälle. Koristele vuoka halutessasi tuoreella timjamilla ja sitruunaviipaleilla.





6 kommenttia:

  1. Ihana ohje, kiitos....tämä menee taatusti testaukseen!!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! Pikkumies tykkäsi tästä niin paljon, että iltapalaksikin oli saatava kananpaloja :) Oikein kelpo ruoka siis.

      Poista
  2. Meillä jälkipolvi on niiiiin kyllästynyt kanaan (kun aina laitamme sen samaan tapaan), että tässä voisi olla ratkaisu asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllästyin jossain vaiheessa aivan totaalisesti broilerinkoivista, mutta nyt niistä on tullut taas suurta herkkua. Viime aikoina oon löytänyt monta herkullista reseptiä, joilla koivista ja yleensä broilerista saa hurjan hyvää.

      Poista
  3. Hyvännäköistä totta tosiaan :) Täytynee laittaa kokeilulistalle.

    VastaaPoista