30. tammikuuta 2015

Come on let’s do the carrot twist! - porkkanaiset kuppikakut vaniljakuorrutteella

Tänään meillä kävi varsin mieluisia vieraita, kun pikkumiehen kaveri tuli äitinsä ja sisarensa kanssa kyläilemään. Tottahan halusin käyttää heti tilaisuuden hyväksi ja leipoa jotain. Ongelmana oli vaan se kuuluisa valinnan vaikeus, kun en keksinyt mukamas mitään mitä tehdä. Vaihtoehtojahan ei ollut kuin ehkä joitain satoja... Lopulta päädyin pyöräyttämään perinteisiä pullia ja porkkanakuppikakkuja. Kuppikakkujen ohjeen kävin poimimassa Tarun taikakakut-blogista, joskin muuttelin ohjetta hieman. Tavallisen tuorejuuston vaihdoin vaniljalla maustettuun ja tomusokeria laitoin reilusti vähemmän. Yllättäen kaneli oli päässyt talosta loppumaan, joten se jäi sitten pois. Mutta kyllä mä vähän sitä kanelia kaipailin. Muutenkin näitä mun kuppikakkuja olisi voinut paistaa vähän kauemmin ja porkkanaa olisi voinut olla hieman vähemmän. Olivat ehkä liiankin meheviä mun makuun. Mutta muut kyllä tykkäsivät ja jokainen kuppikakku on jo kadonnut parempiin suihin. Nämä kuppikakut ovat todella helppoja tehdä ja kyllä näitä suositella voi! 




Porkkanakuppikakut
(12kpl)

2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl tomusokeria

  Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää voin joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää porkkanaraaste voiseokseen. Lisää sitten maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 




2 kommenttia:

  1. Oi oi! Mä olen näihin ihan heikkona... ;D Nuo maustetut tuorejuustot onkin valmiiksi sokeroituja niin kannattaakin katsella sokerin määrä kohdalleen jos niitä käyttää. Ja kaneli kuuluu kyllä ehdottomasti näihin. Ensi kerralla laitat sitten kanelia ja vähennät porkkanaa niin pääset herkun äärelle ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Laitoin kyllä heti ukon kanelikauppaan, mutta eihän se sitten enää tähän hätään ehtinyt. Sun blogi on kyllä loistava, kun sieltä löytyy aina apu siihen pohdiskeluun, että mitä sitä oikein leipoisi.

      Poista