11. maaliskuuta 2015

Wednesday night is a pork chop night - hissukseen kypsytetyt kyljykset sipuli-chili-kookoskastikkeessa

Voihan kevät! Oli aika huikeaa kierrellä ympäri tonttia ja ihmetellä, mitä kaikkea luonnossa on tapahtunut muutaman päivän aikana. Ensimmäiset raparperin ja ruohosipulin alut näkyi jo ja näyttää kukkapenkissäkin olevan jo jotain elämää. Päärynäpuu mua hieman huolestuttaa, sillä runko näyttää saaneen talven aikana selkäänsä. Liekö sitten pakkanen tehnyt puun kuorelle tuhoja vai mikä. Eläinten aikaansaamaa tuo ei ole. Mutta onneksi toinen puu näyttää ihan hyvältä. Kasvihuonekin näyttää selvinneen talvesta suht hyvin, joskin hieman täytyy laittaa seinän muoveja paremmin kiinni. Mutta siitä selviää niittipyssyn avulla.

Jotenkin tuntuu, että tämä talvi suhahti ohi melko vauhdikkaasti. Justiinhan mä siivosin vanhat viljelykset kasvihuoneesta ja nyt on taas uudet taimet hyvässä kasvuvauhdissa. Ehkä täytyisi suunnitella tänä vuonna vähän tarkemmin, että mitä tuonne kasvihuoneeseen haluaa, sillä viime kesänä siellä oli vähän turhankin ahdasta. Tai sitten täytyy harkita kasvihuoneen laajennusta...

Ruokapuolella on viime päivinä ollut melko tylsää, enkä oo saanut aikaiseksi mitään mistä kannattaisi kirjoittaa. Tänään tilanne on vähän parempi, kun testiin pääsi porsaankyljysohje Pirullisen kuumasta chilikirjasta. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaan käytettiin habaneroja tai linnunsilmächilejä, mutta koska tätä täytyi pystyä syömään tuo perheen pieninkin, tyydyin varsin mietoon Aji Fantasy-chiliin. Ruoka itsessään on varsin helppo tehdä ja taisi muuten olla ensimmäinen kerta, kun kypsennän lihaa maidossa.




Porsaankyljykset sipuli-chili-kookoskastikkeen kera

2 rkl auringonkukka- tai maapähkinäöljyä
4 suurta porsaankyljystä (mielellään à 250g)
2 iso sipulia
1 tl kurkumaa
1-2 chiliä (laitoin yhden Aji Fantacyn)
(2 tl tuoretta tamarinditahnaa)
3-4 kafflirlimelehteä tai 2 limen raastettu kuori
4½ dl maitoa
3 rkl kookoskermaa
suolaa
mustapippuria

  Kuumenna uuni 165 asteeseen. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa. Lisää kyljykset ja ruskista molemmin puolin. Siirrä lautaselle odottamaan.
  Lisää öljyyn 4-8 osaan lohkotut sipulit, chili, mausteet sekä lime ja paista, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Lisää lopuksi maito raaputellen pohjaan kiinni jääneet palat irti. Siirrä kyljykset takaisin pataan.
  Kuumenna ruoka kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta uunissa 2-2½ tuntia eli kunnes liha on murean kypsää. Nosta kyljykset padasta (mausta halutessasi ripauksella suolaa) ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  Vatkaa kookoskerma mausteisen keitinliemen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna seos hiljaisella lämmöllä. Leikkaa liha halutessasi ja tarjoa sipuli-chili-kookoskastikkeen kera.

Siirsin muuten tuon keittokirjalistan omalle sivulleen, niin ei tarvi sitä kopsata joka juttuun, jossa kirjoja käyn läpi... 

2 kommenttia:

  1. Just katselin Onko Nälkä? -blogista että lihaa voi hauduttaa myös maidossa ja kovin sitä siellä kehuttiin. Pitänee siis itsekin testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla :) Luulen, että itsekin käytän maitoa toistekin possun kanssa

      Poista