23. maaliskuuta 2015

Time for cake! - synttäreiden tomaattinen kasvisvoileipäkakku

Aloitetaanpas tämä viikko eilisillä synttäritarjottavilla ja kasvisvoileipäkakulla. Yleensä tykkään suunnitella voileipäkakut itse, mutta jotenkin tällä kertaa ei ideoita tahtonut syntyä millään. Ne vähäiset ajatukset, mitä kakkujen suhteen tuli, raapustelin ruutupaperin nurkkaan hakiessani tyttöä treeneistä. Lopullisen muodon kakut saivat vasta tekovaiheessa. Ilmeisesti kasviskakku onnistui ihan kohtuu hyvin, sillä ainakin se sai kehuja, eikä onneksi kovin isoa palaa jäänyt räävittäväksi. Tarkoitus oli tehdä ihan pikkuruinen kasvisvoileipäkakku, mutta lopputulos oli jotain aivan muuta.... Periaattessa tuo kakku on noin 20 henkilölle. 




Tomaatti-fetavoileipäkakku
(n.20ann.)

14 viipaletta Reilu täysjyväpaahtoleipää
14 viipaletta Reilu kaura-pellavapaahtoleipää
Kostutus:
2-2½ dl kasvislientä
Tomaattitäyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
3 tomaattia
½-1 dl basilikanlehtiä
1 dl ranskankermaa
½ dl majoneesia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
Juustotäyte:
200 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 suippopaprika
½ sipulia
Päälle:
400 g yrttituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
Koristeeksi:
miniluumutomaatteja
salaattia
rucolaa
mozzarellaa 
herneenversoja

  Kiehauta ensin kasvisliemi ja jätä se jäähtymään. Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka (halk. n. 25 cm) kelmulla. 
  Valmista tomaattitäyte. Halkaise tomaatit ja koverra siemenet pois esimerkiksi pikkulusikalla. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilikanlehdet. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja basilika ja sekoita tasaiseksi.
  Juustotäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto ja vatkaa vielä niin, että saat tasaisen seoksen. Valuta salaattijuustokuutioista öljy pois ja painele kuutiot haarukalla murusiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Sekoita juusto ja kasvikset kerma-juustoseoksen joukkoon.
  Vuoraa vuoan pohja leipäpaloilla. Osaa leivistä täytyy hieman muotoilla, mutta tärkeintä on, että ladot palat tiiviisti. Kostuta kasvisliemellä ja levitä päälle puolet juustotäytteestä. Lado päälle kerros leipää ja kostuta. Levitä päälle tomaattitäyte kokonaisuudessaan. Levitä päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loppu juustotäyte päälle. Päällimmäiseksi vielä kerros leipää ja kostutus.
  Kääri kakku tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan. Anna olla mielellään seuraavaan päivään. 
  Poista vuoan reunus ja päällimmäiset kelmut ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Notkista tuorejuusto kermaviilillä ja levitä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Jos juustoa jää, voit pursottaa loput koristeiksi. Koristele haluamallasi tavalla. 

6 kommenttia:

  1. Nää sun kakut on aina niin käsittämättömän nättejä!!!! ♥ Tää olis kyllä maistunut mullekin.... ☺ En oo muuten koskaan tainnut edes maistaa kasvisvoileipäkakkua....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kasvisvoileipäkakut on mun mielestä mukavan raikkaita ja meidän suvussa kelpaavat vannoutuneille lihansyöjillekin. Kannattaa joskus tehdä vaikka ihan pikkuruinen koekakku :)

      Poista
  2. Aivan ihanan näköinen ja varmasti hyvä kakku, sä osaat kyllä tämän voileipäkakkuhomman!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä tämän kanssa meinasi usko välillä loppua, enkä ollut ollenkaan tyytyväinen koristeluun. Mutta kun sen sai valmiiksi, niin ihan ok tuosta tuli. Ja tärkeintähän on se maku :)

      Poista
  3. Tosi kaunis kakku taas, varmasti on hyvääkin ollut :) Liian harvoin tulee tehtyä voikkareita itselle vaikka ihan helpolla pystyis tekemään ihan pienen. Joskus tein 2 pientä kakkua kahvikakkuvuokiin ja myin toisen pois ja itse syötiin toinen. Oli sopivan pieni omaan herkutteluun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru <3 Meillä voi huoletta tehdä omalle väelle isonkin kakun. Katoaa aivan taatusti :) Ja jos näyttää siltä, ettei tule syötyä, voi loput kiikuttaa appiukolle.

      Poista