19. maaliskuuta 2015

Keep it simple! - valkosipulimajoneesi ja Kääpiölinnan perushampurilaiset

Tämä viikko tuntuu jatkuvan niin valtavan kiireisenä, että ruokapuolen laiminlyönti vaan jatkuu... Tänään sentään yritin kokkailla jotain. Vai voiko sitä laskea kokkailuksi, jos vääntää hampurilaiset tehden pihvit pelkästä jauhelihasta ja käyttäen valmiita sämpylöitä? No, tein mä sentään valkosipulimajoneesin itse, mutta eipä se ole homma eikä mikään. Puolustuksena voisi toki sanoa, että meidän perheen mielestä parhaat hampurilaispihvit syntyy just pelkästä jauhelihasta, suolasta ja pippurista. Lisäksi vähän salaattia, juustoa, kananmunaa, kurkkua, sipulia ja tomaattia. Niin ja majoneesia. Ei se muuta tarvi. Ja tärkeintä tietenkin, että nälkä lähti ja jaksaa lähteä kauppaan kakkutarvikkeita hakemaan. 

En muista, että olisin koskaan valmistautunut yksiinkään juhliin niin huonosti kuin nyt. Yleensä oon suunnitellut tarjottavat varmaan kuukautta aiemmin, mutta nyt sain räävittyä kokoon joitain ideoita vasta eilisillalla. Mutta eikö tästä jonkinmoiset kekkerit saa aikaiseksi... Sen näemme sunnuntaina. 

Yleensä teen majoneesin käsivispilällä vispaten, mutta nyt päätin kokeilla sähkövatkainta vanhasta reseptimapista löytyneen ohjeen innoittamana. Hyvin tuo sujui noinkin ja ihan kelpo majoneesi tuli. Valkosipulin kanssa olin vähän varovainen, mutta kunnon valkosipulinystävä voi maustaa majoneesin huoletta reilummin.




Valkosipulimajoneesi

1 keltuainen
1 tl sinappia
½ tl suolaa (vähempikin voisi piisata)
1 tl sokeria
1-2tl viinietikkaa
1½-2 dl öljyä
1-2 tl valkosipulimurskaa

  Mittaa kulhoon keltuainen, sinappi, suola ja sokeri. Lisää öljy ohuena nauhana sähkövatkaimella vatkaten. Kun seos sakenee, lisää viinietikka. Jos lisäät öljyn liian nopeasti, se saattaa erottua ja seos juoksettuu. Mausta valmis majoneesi maun mukaan valkosipulimurskalla.




8 kommenttia:

  1. Simppeliä, mutta superhyvää!! Mulla on edelleenkin kokeilematta tuo majoneesi itse tehtynä, vaikka olen ymmärtänyt ettei se kovin hankalaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla :) Kerran oon onnistunut majoneesin pilaamaan, yleensä se kyllä onnistuu ihan hyvin.

      Poista
  2. Nälkähän tässä tulee! Joskus pitäisi rohkaistua ja tehdä majoneesia itse.

    VastaaPoista
  3. Hampurilainen toimii aina! En mäkään aina jaksa kauheesti panostaaa ruuanlaittoon, sitten vaan mennään siitä mistä aita on matalin, välillä vaikka valmisruualla, maistuupahan sitten taas sitä paremmalta kun jaksaa sörssätä kaiken itse alusta loppuun!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Eiköhän tuo kokkausinnostuskin tästä palaile, kun enimmät kiireet on taas takanapäin. Tänään saatiin muksujen synttärit juhlittua ja kunhan tästä toipuu, niin saa palata taas normaaliin arkeen ja hellan ääreen :)

      Poista
  4. NAM! Ihanan näköinen purilainen ;D

    VastaaPoista