31. maaliskuuta 2015

Eat your greens - pähkinäiset kasvispihvit kera kermaviilikastikkeen

Mun ruokajutut laahaa pahasti jäljessä ja työpöytä on täynnä epämääräisiä muistilappuja, joissa on jos jonkinmoista reseptintynkää. Yritän parhaani mukaan saada niitä näpyteltyä koneelle, olettaen, että saan omista jutuistani jotain selvää... 

Viime viikolla innostuin tekemään pitkästä aikaa kasvispihvejä. Pihveihin lykkäsin vähän kaikkea mitä kaapista löytyy, mm. juustoraastepussin loput ja rouhittuja pähkinöitä. Aluksi näiden paistaminen ei tahtonut onnistua millään, mutta kun lisäsi tarpeeksi kananmunaa, niin johan pysyivät kasassa. Kasvispihvien seuraksi tein raikkaan kermaviilikastikkeen. 




Kasvispihvit

200 g porkkanaa 
100 g perunaa
350 g kesäkurpitsaa
10 cm:n pala purjoa
1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
1 dl kaurahiutaleita
1½-2dl kermaa
½-1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
3-4 kananmunaa
1½-2dl juustoraastetta
Paistamiseen:
öljyä

  Sekoita kerma ja kaurahiutaleet keskenään ja anna turvota 5-10 minuuttia. Raasta kesäkurpitsa sekä kuoritut porkkanat ja perunat karkeaksi raasteeksi. Hienonna purjo hienoksi silpuksi. Rouhi pähkinät. 
  Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuumenna ohukaispannu ja paista ohuita pihvejä öljyssä. Käännä pihvit vasta sitten, kun massa on kunnolla hyytynyt. 
  Tarjoa kermaviilikastikkeen kera




Kermaviilikastike

1 tlk (200g) kermaviiliä
1 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
1-2 rkl tuoretta basilikaa
1-2 tl sitruunamehua
mustapippuria

  Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Uskon että nää olis maistunut mullekin! Mä olen nyt ottanut agendalle, et ainakun tuo isäntä on jossain reissun päällä niin mä kokeilen jotain kasvisruokaa. Tosin mun maissikeiton kaveriksi eksyi pekonia, ettei ihan kokonaan menty kasvislinjalla, mutta kuitenkin.... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonihan vaan täydentää kaikkia kasvisruokia :D Mä jossain vaiheessa yritin, että tekisin edes kerran viikossa jonkun kasvisruoan, mutta kyllä se vähän on jäänyt. Useammin voisi kyllä tehdä.

      Poista