17. maaliskuuta 2015

What's the pasta without the chicken? - paluu arkeen kanapastan voimin

Täällä taas... Pieni blogihiljaisuus on toistaiseksi takanapäin. Viikonloppu meni serkkuni luona kyläillessä ja kotiin palattua aika on mennyt juostessa huonekalukauppoja ees taas. Viikonloppu oli kyllä huippukiva! Aivan liian harvoin saan itteni raahattua mihinkään kyläilemään ja joka kerta huomaa, että useamminkin voisi moista harrastaa. Reissusta palautuminen ottaa vaan aina hieman aikaa, vaikka ihan kiltisti me oltiin. Tulihan siinä illan mittaa joitakuita siidereitä tuhottua maailmaa parantaessa, mutta ei mitään älyttömiä kumminkaan. Vaikka lähes viikottain serkkuni kanssa soitellaankin, niin tottahan sitä juttua silti piisaa aina kun tavataan.

Eilen sain vihdoin ja viimein houkuteltua tuon ukkokullan sohva- ja nojatuolikaupoille. Kun reilu 7 vuotta sitten laitettiin kimpsut ja kampsut yhteen ja muutettiin Kääpiölinnaan, haalittiin huonekaluja molempien vanhoista asunnoista. Vuosien varrella olohuoneen sisustus on muotoutunut sen mukaan mitä oli valmiina ja mitä on saatu tai halvalla ostettu. Pieni huone täyttyi aika nopeasti, enkä missään vaiheessa ollut oikein sinut sisustuksen kanssa. Meillä on kyllä nyt viimeksi ollut ehkä maailman mukavin sohva, mutta valitettavasti se on melkoisen iso meille. Nojatuolitkin oli oikeita hirvityksiä, mutta saivat kelvata. Nyt meillä on uudet sirot nojatuolit ja uusi sohvakin tulee noin kuukauden kuluttua. Vielä täytyisi rakennella uusi kirjahylly ja tv-taso. Mä oon silti jo nyt erittäin tyytyväinen siihen millainen tuosta huoneesta tulee.

Sen verran sekaisin tämä arki vielä on, etten kauheasti ole ehtinyt panostamaan ruokapuoleen. Viikon ruokalista on edelleen suunnittelematta ja varmaan jää suunnittelemattakin. Torstaina tulee mun äiti meille ja viikonloppuna juhlitaan muksujen 14+4v-synttäreitä sukulaisten voimin. Kovin kauheasti ei siis kokkailuihin jää aikaa.

Eilinen mentiin makaronilaatikkolinjalla pikkumiehen pyynnöstä ja tämän päivän pelastuksena toimi Elämää Koivurannassa-blogin Nannen julkaisema broileripastaresepti. Nannella on niin kivoja arkiruokaohjeita, että melkeinpä aina tulee ensin katsottua sieltä, jos ei tiedä mitä laittaisi ruoaksi. Ohjetta noudatin noin suunnilleen, joskin jotain aineksia vaihtelin tai jätin pois. Alla ohje siten miten minä sen tein. Kiitos Nanne hyvästä ohjeesta!




Herkullinen broileripasta

300-400 g pastaa (mulla täysjyväpenne)
vettä
2 kanaliemikuutiota
Kastike:
500 g broilerin fileepihvejä
öljyä 
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
2 dl vettä
1 tlk (390g) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 tlk (120g) smetanaa
2 tl valkosipulimurskaa
1-2 rkl limemehua
2 rkl soijaa
½ rkl ruokokidesokeria
Lisäksi halutessa:
tuoretta basilikaa
parmesaania
Pasta Rossa-mausteseosta

  Keitä pasta kanaliemikuutioilla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta.
  Kuumenna öljy pannulla, lisää broilerin fileepihvit ja ruskista molemmin puolin. Mausta suolalla, paprikalla, chilillä ja mustapippurilla. Lisää pannulle pari desiä vettä. Anna broilerien kypsyä miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 10 minuuttia. 
  Nosta broilerin fileepihvit pannulta. Lisää haudutusnesteen joukkoon tomaattimurska, valkosipuli, limemehu, ruokokidesokeri, soija ja smetana. Keittele kasaan muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja soijaa.
  Leikkaa broileripalat halutessasi sopiviksi suupaloiksi ja nosta ne takaisin pannulle. Anna muhia muutama minuutti. Sekoita joukkoon pasta ja halutessasi hienonnettua basilikaa. Tarjoa halutessasi parmesanin tai Pasta Rossa-mausteseoksen kera. 

2 kommenttia:

  1. Hei kiva kuulla että pasta maistui!! ☺ Ja kiva että oot taas takaisin blogin parissa!! ♥ Niinhän se aina on, että loma tekee tosi hyvää, mutta se arkeen paluu saattaa viedä hetken aikaa. Meilläkin on parin viikon päästä lähtö Lappiin. Ihana lähteä sinne, mutta kyllä sitä taas väsynyt on kun palaa. Ajamistakin kertyy kuitenkin se reilu parituhatta kilometriä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpasi kyllä :) Etenkin tuo neitokainen on syönyt pastaa hyvällä ruokahalulla!

      Teillä on kyllä melkoinen matka tiedossa, mutta varmasti ihan superkiva reissu!

      Poista