2. maaliskuuta 2015

Mitä jäljelle jää? No yksi vaivainen guacamole.

En oikein tiedä miten lähtisin purkamaan viikonlopun kokkailuja. Takaraivolla vaanii pieni harmistus siitä, että kuvittelin tekeväni jotain täydellistä, mutta lopputulos ei sitten vastannutkaan odotuksia täysin. Ensinnäkin kokkailuja haittasi fatiikki, tuo kurja seuralaiseni, joka yrittää tällä hetkellä saada mut täysin lamaannuksiin. Ruokalistalla piti olla omatekoisia tortilloja pulled porkin, persikkasalsan, guacamolen ja cheddarpalleroiden kera. Ensin ajatus persikkasalsasta vaihtui nektariinisalsaan, sillä enhän muistanut, ettei persikoita tähän aikaan niin vain saa. Kun tuli aika kokkailla, jäi virran vähyyden vuoksi listalta ensin salsa ja pienen tuumailun jälkeen myös cheddarpallerot. Tortillat ja guacamolen jaksoin sen sijaan vääntää ja liha nyt valmistui melkein kuin itsestään.




Pitkään oon haaveillut tekeväni edes kerran tortillat itse, mutta aina se homma on jäänyt. Nyt kaivoin mapeistani vanhan ohjeen, jota testasin. Jos ohjetta on uskominen, tortillojen olisi pitänyt pehmetä paiston jälkeen liinan alla. No, pehmeni niistä muutama, mutta suurin osa muistutti enemmän näkkileipää kuin tortillaa. Maultaan tortillat voittivat kaupan omat 6-0, mutta koostumuksessa oli todellakin toivomisen varaa. En viitsi teitä kiusata tuolla epäonnisella ohjeella, joten jätän sen jakamatta. Sen sijaan, jos jollakin on takuuvarma, pehmeiden tortillojen ohje, niin kiitollisena ottaisin sen vastaan.

Pulled pork-ohjeessakin oli hieman toivomisen varaa. Halusin taas kerran kokeilla jotain uutta ja reseptin nappasin Amerikan keittokirjasta. Vähän mä ohjetta soveltelin, sillä pakastimesta löytyi just sopiva pala kassleria, enkä sitten viitsinyt lähteä lapakaupoille turhan takia. Vaikka lihaa oli puolet vähemmän kuin ohjeessa, tein marinadin slti täysmääräisenä. Lihan loppugrillaus jäi tekemättä ulkona vallinneen hyvin kostean ilman myötä, joten ehkä tämänkin takia lihan maku jäi vaisuksi. Koska maailmaltä löytyy monin verroin parempiakin ohjeita, en tätäkään viritelmää teille sen paremmin paljasta. 

Jäljelle jää siis enää tuo guacamole. Tai jos tarkkoja ollaan, niin kermaviili-guacamole, jonka reseptin oon kopsannut joskus jostain lehdestä tai reseptilappusesta. Kastike oli miedomman makuinen kuin perinteisempi kaverinsa, mutta ihanan raikas ja jotenkin kermainen. Tästä tykkäsin kovasti! Tämä toimi muuten seuraavana päivänä loistavasti salaatinkastikkeena. 




Kermaviili-guacamole

1 tlk (200g) kermaviiliä
2 kypsää avokadoa
1 pieni sipuli
1 pieni, kypsä tomaatti
1 rkl korianteria hienonnettuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
maun mukaan chiliä

  Hienonna kuorittu sipuli hyvin hienoksi silpuksi. Hienonna samoin myös tomaatti. Halkaise avokadot ja poista siemenet lusikalla nostaen. Koverra hedelmäliha kulhoon, purerra päälle sitruunamehu ja survo haarukalla. Lisää joukkoon sipuli- ja tomaattisilppu sekä kermaviili. Mausta kastike maun mukaan. Suolan ja chilin voi korvata myös tabascolla.

Jotenkin tämä väsähtänyt olotila tarvitsee jotain piristävää, joten taidan mennä kokeilemaan onneani uuden brownie-ohjeen kanssa. Jospa tällä kertaa homma toimisi paremmin.... 

4 kommenttia:

  1. Mulle oli ihan vieras termi tuo fatiikki, ja käytyäni lukemassa siitä lisäinfoa, niin veti kyllä ihan sanattomaksi...... ♥ Tsemppiä Anu!! Olet kyllä aikamoinen teräsnainen!!! ♥
    Mulla oli samoja suunnitelmia viikonlopulle - oma tekemiä tortilloja oma tekemin täyttein. Toisin kävi, mutta mulla syy oli se, että en kerinnyt kauppaan niiden aukioloaikana. Ja pikku-Siwassa oli niin pieni valikoima, että mentiin valmistortilloilla ja valmistäytteiden kanssa. Mutta hyvää oli niinkin ja pääsinpähän helpolla viikonlopun kokkaamisten kanssa! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä välillä miettii, että millaista elämä olisi, jos ei tuollaisia "seuralaisia" olisi, mutta toisaalta, mieluummin kärsin tästä itse, kuin laittaisin jonkun muun riesaksi. Kunpa vielä oppisi olemaan itselleen sen verran armollinen, että malttaisi pysähtyä paikoilleen ja huilata kun siltä tuntuu. Vaikka toisaalta on helpompi koko ajan touhata jotain, niin pysyy ajatukset mukavemmissa asioissa :)

      Valmistortillat ja -täytteet on oikein loistava vaihtoehto ja taidan minäkin turvautua niihin, kunhan seuraavan kerran tortillahimo iskee :)

      Poista
  2. Aina ei vain onnistu saamaan lautaselle asti kaikkea sitä mitä oli suunnitellut, eikä ihan sellaisena kuin oli ajatellut. Ja vielä, jos on tuollainen ikävä seuralainen vaikeuttamassa tekemistä.<3 Täytyy pitää guacamolen ohje mielessä. Välillä tuntuu, ettei pelkistä avokadoista ja tomaateista tehtyä olekaan tarpeeksi, niin kermaviilillä sitä saakin hyvin jatkettua, ja varmasti antaa hyvää koostumustakin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuossa ei käynyt kuinkaan, vaikken kaikkea saanutkaan tehtyä, ruokaa oli silti yllinkyllin. Itseä aina vaan harmittaa, jos en saa tehtyä kaikkea mitä suunnittelin, oli sitten kyse ruoasta tai muusta.

      Kyllä tuo kermaviili-guacamole oli ihan mukavaa vaihtelua perinteiselle. Itse tein tuosta aika miedon makuisen, mutta chiliä lisäilemällä tuosta saa vaikka minkälaisen :)

      Poista