26. marraskuuta 2011

Kiire, mikä ihana tekosyy

Aikataulujen painaessa päälle, tälle päivää suunniteltu kasvisriisi ja kanakastike saa siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin ajatus kyseisestä ruoasta tökki. Vaikutti nimittäin ihan liian terveelliseltä. Tuosta kiireestä sai siis oikein hyvän tekosyyn tehdä jotain muuta. Kun kauppaankaan en ole ehtinyt, niin sävelsin sitten ruokaa kotoa löytyvistä aineksista. Lautaselle päätyi siis mausteisia lohkoperunoita, valkosipulivoilla täytettyjä ja paneroituja broilerin rintafileitä ja salaattia. Kaikki ohjeet on vedetty ihan hatusta.

Mausteiset lohkoperunat

650-700g perunaa
0,5dl öljyä
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
1tl kuivattua persiljaa
1tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus cayennepippuria

  Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita mausteet öljyn joukkoon. Laita perunalohkot isoon kulhoon, kaada mausteöljy joukkoon ja sekoittele niin, että öljy leviää kunnolla. Kaada perunat uunivuokaan tai leivinpaperille pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat on kypsiä.

Paneroidut broilerin rintafileet valkosipulivoitäytteellä

3 broilerin rintafileetä
suolaa
pippuria
Täyte:
40-50g voita
0-5tl valkosipulimurskaa
1-2rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna (kuivattukin käy)
Panerointiin:
0,5-0,75dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75dl korppujauhoja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
öljyä paistamiseen

  Leikkaa broilerin rintafileiden kylkiin "taskut". Taskut saa yletty fileen puoliväliin ja olla useamman sentin pituiset. Eikä oo niin vaarallista vaikka rintafilee vähän hajoaisi. Sekoita pehmeän voin sekaan hienonnettu persilja ja valkosipulimurska. Jaa täyte broilerien taskuihin. Ripottele broilereiden pinnalle hieman suolaa ja pippuria.
  Laita vehnäjauhot, korppujauhot ja kananmuna kukin omalle syvälle lautaselle. Sekoita korppujauhojen sekaan hieman suolaa ja pippuria. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki vaikkapa haarukalla.
  Kasta broilerin rintafileet ensin vehnäjauhoihin, ravistele ylimääräinen jauho pois. Seuraavaksi broileri uitetaan kananmunassa ja taas valutellaan ylimääräiset pois. Lopuksi pyöritellään vielä korppujauhoissa.
  Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi ja kaada pannulle kunnon loraus öljyä. Nosta paneroidut kanat pannulle. Lämpöä voi alentaa muutaman minuutin kuluttua. Paista broilerit kunnolla molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Paksut rintafileet ottavat yllättävän paljon aikaa kypsyessään. Jos tuntuu, että täyte valuu, voit halutessasi sulkea taskut cocktailtikuilla.


 Mutta nyt tämä mamma lähtee vaatteiden vaihtoon ja nauttimaan kaupunginteatterin tarjonnasta. Oli muuten fiksu veto syödä oikein valkosipulista ruokaa, kun menee katsomaan vampyyrimusikaalia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti