11. marraskuuta 2011

Nukkumattia odotellessa

Lasten nukahdettua on hyvä hetki vallata sohva, vetää henkeä ja rentoutua rankan viikon jälkeen. Ja kun lapset ovat nukahtaneet, niin vanhemmat voivat nauttia jotain hyvää juomaa. Aina silloin tällöin tulee tehtyä kuumaa kaakaota, jonka sekaan laitetaan kermalikööriä ja Malibua, siis kookosrommia. Mutta tässäkin kohtaa vaihtelu virkistää. Joku aika taaksepäin törmäsin noita mappejani selatessa Lumumba-nimiseen paukkuun. Vaikka en konjakista tykkääkään, niin tämä jäi silti kiehtomaan. Miehen juomaan laitoin "sheriffiä" elikkäs yhden tähden jaloviinaa. Ja ihan hyvin sekin toimi. Ei siis välttämättä tarvi ostaa kalliita konjakkeja, jos tätä haluaa tehdä :) Ohjetta muuttelin sen verran, että kaakaota laitoin puolitoista desiä ohjeessa mainitun desilitran sijaan. Ja laiskuuksissani ripottelin kermavaahton päälle kaakaojauhetta, kun en jaksanut suklaata rouhia. Oli hyvää ja jopa minä sain konjakit alas.

Lumumba

1-1,5dl kuumaa kaakaota
4cl konjakkia
kermavaahtoa
rouhittua suklaata tai kaakaojauhetta

  Kaada kuuman kaakaon joukkoon konjakki. Päälle kermavaahtoa ja koristele rouhitulla suklaalla. Tai kaakaojauheella, jos laiskottaa.

Lumumba ja lässähtäneet kermavaahdot

 Huomenna saakin tehdä sitten hyväskää isänpäiväksi. Ensin meinasin, etten tee mitään. Seuraavaksi mielessä kävi voileipäkakku, mutta loppujen lopuksi päädyin valkosuklaatorttuun. Tykkään kovasti noista kakuista ja tortuista, jossa on keksimuruista tehty pohja. Ovat vaan yleensä niin kaloripitoisia, ettei kovin usein viitsi niitä tehdä. Mutta nyt on taas sellaisen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...